Jobboldali Médiahírek

Hírexpress, hírblog – Hírek itthonról és a nagyvilágból Önnek!

HírekItton

Nem robbant be a fertőzések száma az iskolákban

Hirdetés

Három héttel a tanévkezdés után még nem robbant be a koronavírus-járvány az oktatási intézményekben. A szakminisztérium közölte: több, mint 13 ezer telephely közül jelenleg mindösszesen 14 helyen van rendkívüli szünet, digitális munkarendre pedig mintegy 150 intézmény állt át, de zömé­ben csak egy-egy osztály, nem az egész iskola – számolt be a Magyar Nemzet.

Az ország nagy részében a koronavírus-járvány ellenére is zavartalan az oktatás. Az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) tájékoztatása szerint a mintegy hatezer intézmény több, mint 13 ezer feladatellátási helyéből jelenleg mindösszesen 13 óvodában és egy iskolában van érvényben rendkívüli szünet. Ezeken kívül tíz teljes feladatellátási helyen, 144 esetben pedig egy-egy osztályban rendeltek el tantermen kívüli, digitális munkarendet – ismertette a szaktárca a Magyar Nemzettel a legfrissebb adatokat. A rendelkezések ideiglenesek, és mint kiderült, egyre több intézményben már vissza is térhetnek a tanulók a hagyományos munkarendbe; kedden például több, mint egy tucat ilyen döntés született.

Ahogy a kormány az elmúlt napokban többször is egyértelművé tette, a márciusihoz hasonló országos iskolabezárás, illetve digitális átállás az ősz folyamán biztosan nem lesz, mivel az ország nem állhat le másodszor is. Azt tervezik, hogy ha fel is üti a fejét a koronavírus, csak az érintett osztályt, csoportot vagy intézményt izolálják, miközben máshol megmarad a tanítás. Ez a módszer úgy tűnik, beválik, a fertőzés egyelőre nem terjedt futótűzként az oktatási intézményekben. Rendkívüli szünetet adott esetben az Oktatási Hivatal (OH), digitális munkarendet pedig csakis az operatív törzs rendelhet el.

Hirdetés

Október elsejétől minden oktatási intézményben kötelező lesz a lázmérés az épületekbe való belépéskor mind a pedagógusoknak, mind pedig a diákoknak. Tanévkezdéskor a kormány biztosította a szükséges mennyiségű fertőtlenítőszert, Müller Cecília országos tisztifőorvos kérésére pedig a járási és kerületi hivatalok szúrópróba-szerűen ellenőrzik a takarítást, illetve a tisztító- és fertőtlenítőszerek, papírtörlők meglétét.

Forrás: Magyar Nemzet

Hirdetés

Hirdetés