Jobboldali Médiahírek

Hírexpress, hírblog – Hírek itthonról és a nagyvilágból Önnek!

HírekItton

Niedermüller számára nem rémisztő képződményeket fogtak el a rendőrök

Hirdetés

Kábítószerkereskedő-hálózatot számoltak fel a rendőrök.

Több hónapos nyomozás eredményeként térképezett fel egy „főként külföldiekből” álló drogterjesztő bandát a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI) Kábítószer Bűnözés Elleni Osztálya és a Budapesti Rendőr-főkapitányság VII. Kerületi Rendőrkapitányság. A megalapozott gyanú szerint az eltévedt gyapotszedő társaság külföldről beszerzett kokaint és marihuánát árult Budapesten, főleg az egyikük által üzemeltetett szórakozóhelyen.


Az NNI nyomozói mostanra gyűjtöttek össze annyi bizonyítékot, hogy 2020. szeptember 15-én délután egyszerre üthettek rajta a banda tagjain.

Hirdetés


Egy nigériai és egy magyar állampolgárságú gyanúsítottat a VII. kerületben, az utcán fogták el a TEK műveleti egységének segítségével. Két nigériai állampolgáron a KR Bevetést Támogató Osztályával ütöttek rajta egy közeli lakásban. A gyanúsítottak a kábítószert megpróbálták lehúzni a vécén, de a rendőrök gyorsabbak voltak, és megakadályozták. Két további, menekülni próbáló gyanúsítottat szintén az utcán fogtak el az NNI nyomozói. Az egyik férfi nigériai állampolgár, a másiknál hamis útlevél volt, az ő személyazonosságát még tisztázzák.

Hirdetés


A négerektől összesen mintegy 380 gramm kokaint, 2 kilogramm marihuánát, csaknem kétmillió forint készpénzt, valamint a kokain tömbösítéséhez használt prést foglaltak le. A kábítószerek feketepiaci értéke meghaladja a 14 millió forintot.

A KR NNI jelentős mennyiségre elkövetett kábítószer-kereskedelem bűntett megalapozott gyanújával vette őrizetbe a négy nigériai, a magyar és a még tisztázandó személyazonosságú külföldi férfit, akiknek letartóztatását a bíróság szeptember 18-án elrendelte. A kábítószer-elosztóként használt szórakozóhelyet az önkormányzat bezáratta.

Hirdetés

(Police nyomán)

Hirdetés