Jobboldali Médiahírek

Hírexpress, hírblog – Hírek itthonról és a nagyvilágból Önnek!

HírekItton

Orbán Viktor is kiosztotta az ellenzéket Gyurcsánytól Jakabig

Hirdetés

“Ne úgy gyűlöljenek bennünket, mint a vírust, mert az megöli az embereket. Ez káros és erkölcstelen” – jelentette ki Orbán Viktor a parlamentben az ellenzéki bírálatokra, kifogásokra reagálva. A miniszterelnök azt mondta, a járvány ellen nem a kormány védekezik, hanem Magyarország védekezik.

A “parlamentáris udvariasság” miatt is válaszolt Orbán Viktor az ellenzéki reagálásokra, melyek az Országgyűlésben az őszi szezont megnyitó beszéde után hangzottak el.

Hirdetés

A miniszterelnök megköszönte Gyurcsány Ferencnek a tanácsokat, de korrigálta. Értékes megfigyelésnek nevezte azt a gyurcsányi tanácsot, miszerint az “összeomlást a gőg előzi meg” – ezzel nyilván a bukására utalt. Az Európai Unióval pedig, mint állította, nem vitázik, nem háborúzik, miután mint mondta, az EU nem Brüsszel. “Nekünk az intézményekkel van vitánk”. Teljes félrértés mást mondani – tette hozzá.

A tudományos szabadság kapcsán pedig azt mondta – Kóka Jánosra utalva -, hogy emlékszik arra, amikor Gyurcsány gazdasági minisztere az Akadémiáról folyó vitában azt találta mondani, a békákat sem kérdezik meg, mielőtt a mocsarat lecsapolják.

A szólásszabadság kapcsán pedig a 2006-os “kardlapozásra”, szemkilövetésre emlékeztetett, és amikor “embereket véresre vertek”. Kedves Jobbik, ujdonsült barátaik, önök megtapsolják annak az embernek a hozzászólását, aki mindezt elrendelte?- fordult Orbán Viktor a jobbikos képviselőkhöz.

Hirdetés

Aki azt állítja, hogy Magyarország nem készült fel, az ezzel azt mondja, hogy ezrek nem készültek fel, hiszen a védekezésben nagyon sokan részt vesznek – jelentette ki a miniszterelnök. Nem a kormány védekezik, Magyarország védekezik. Mindenki védekezik, mindenki az országot segíti, kivéve önöket – ostorozta Orbán Viktor az ellenzéket, mert szerinte csak a pénzt és a hatalmat akarják.

A Jobbik frakcióvezetőjének szavait visszautasította, miszerint egyszerre harcolnak a kormány és a vírus ellen. “Ne úgy gyűlöljenek, mint a vírust, az megöli az embereket. Ez káros és erkölcstelen” – jelentette ki. Most miért nem működnek velünk együtt? Most nincs különleges jogrend, vagy kotonavírus-törvény? – fordult az ellenzékhez. A varrónőket fizesse ki az ellenzék szerencsi jobbikos jelöltje – kérte a parlamenti ülésteremben a Jobbik elnökét, Jakab Pétert, hogy ezt intézze el. (Arról szóló hírek jelentek meg korábban, hogy a jobbikos Bíró László, a szerencsi ellenzéki jelölt nem fizetett ki neki dolgozó asszonyokat a cegénél, de a jelölt ezt cáfolta.) A minimálbérről Orbán Viktor azt mondta, korábban 53 ezer forintról 73 ezerre emelték, most több mint 150 ezer forint.

Tóth Bertalannak gratulált, miután a hétvégén az MSZP elnökévé választották. A szocialista politikus vádjáta, hogy az Orbán-kormány alattvalókat nevel, a miniszterelnök azt mondta: “mi hazafias nevelést szeretnénk, ez nem alattvalóság, komoly pedagógiai teljesítmény. Ezt félreertette”.

Hirdetés

“Nyugdíjasok, nem önök voltak azok, akik elvették a 13. havi nyugdíjat? Most januártól elkezdjük visszadni, és vissza is fogjuk adni” – jelentette ki arra utalva, hogy egy heti nyugdíjat fognak első körben kifizetni. Nem szeretne a gőg hibájába esni, mert annak csúnya vége lesz – fogalmazott.

“Derék” – mondta arra, hogy gáz-és villamos áram csökkentést követelnek a szocialisták, de snnyk idején ők emelték háromszorosára, kétszeresére – mondta.

Az LMP-s Schmuck Erzsébetnek, aki azt mondta előtte, hogy nem tudja rlképzdlni, hogyan lesz itt sikeres válságkezelés, Orbán Viktor azzal reagált: “milyen szerencse, hogy önök ellenzékben vannak”.

Hirdetés

Az egészségügyi rendszert ért ellenzéki kritikákra válaszul Orbán Viktor arra emlékeztetett, hogy Kásler miniszter már többször elmondta, hogy kész a vezénylési terv: nemcsak eszköz van elég a kórházakban, “de ember is van elég” – jelentette ki.

Szabó Tímeára (Párbeszéd) reagálva Orbán Viktor nem értette, hogy ha ma 30. ezer forintba kerül egy vírusteszt, és 19.500 lesz a hatósági ára, “miért kellene szégyellniük magukat?” Aki ez ellen érvel, az a spekulánsok mellett érvel – jegyezte meg.
Az ápolónők béremelését szorgalmazó ellenzékieknek, akik 50 százalékos emelést látnának indokoltnak pedig azzal válaszolt, hogy az ápolónők 70 százalékos emelést kapnak ebben a ciklusban, de Pintér Sá dor és Kásler Miklós dolgoznak az orvosok bérének az emelésén is – tette hozzá.

Végül Orbán Viktor azt mondta, ők nemzeti összefogással védekeznek, ha az ellenzék meggondolta magát, csatlakozzanak.

Hirdetés

Forrás: ATV nyomán

Hirdetés