Jobboldali Médiahírek

Hírexpress, hírblog – Hírek itthonról és a nagyvilágból Önnek!

HírekItton

Több mint százan kerültek karanténba egy kapuvári iskolából

Hirdetés

A kapuvári Páli Szent Vince Iskolaközpont három diákjának is pozitív lett a koronavírustesztje, ezért a kontaktkutatás eredményeképp az intézmény 90 diákja és 13 tanára is karanténba került – számolt be a Kisalföld.hu.

A portál cikke szerint a katolikus iskolaközpontban a megszokott rend szerint kezdődött a tanév. Biró Péter, a Páli Szent Vince Iskolaközpont igazgatója azonban a hétvégén értesítést kapott a Népegészségügyi Központtól, miszerint három tanulónak pozitív lett a koronavírustesztje. Ezt egyébként jelezte az Emberi Erőforrások Minisztériuma felé is.

A három diák három különböző osztályba jár, egyikük alsós, másikuk felsős, illetve van köztük egy gimnazista. A kontaktkutatás után 90 diák és 13 pedagógus került járványügyi megfigyelés alá, ők nem hagyhatják el az otthonukat, viszont a héten tesztelik őket.

Hirdetés

A Minisztérium és az Operatív Törzs álláspontja szerint jelenleg nem rendelnek el szünetet az iskolában. Biró Péter elárulta, hogy a tesztelések eredményeinek ismeretében várhatóak a következő lépések.

Az intézménybe 100 óvodás és 730 általános iskolás, illetve gimnazista jár, a tanári kar 74 pedagógusból áll. A karanténba került tanárok óráit helyettesítéssel oldják meg az átmeneti időben.

Forrás: Magyar Hírlap

Hirdetés
Hirdetés