Jobboldali Médiahírek

Hírexpress, hírblog – Hírek itthonról és a nagyvilágból Önnek!

HírekItton

Az oltáselleneség gyilkosságra való felbujtás, így hasonlóan is kellene büntetni a magyar professzor szerint

Hirdetés

2021-re elkészülhet a koronavírus elleni vakcina végleges verziója, azonban sokan tartanak az új ellenszertől.

A járvány tavaszi időszaka után sokan elkezdték megtagadni a szigorítások betartását, megjelentek a maszk- és vírustagadók is, illetve most ősszel az oltásellenesek hangja is felerősödött.

A gyógymódok és oltóanyag kutatásokkal együtt megjelentek az oltásellenesek, akik egyáltalán nem oltatnák be magukat a koronavírus elleni vakcinával – és másféle betegségek elleni vakcinákkal sem. A megkérdezett magyarok 44 százaléka nem oltatná be magát a járvány megfékezése érdekében készített oltóanyaggal, derült ki az Ipsos egyik felméréséből. A kutatásban résztvevők félnek a lehetséges mellékhatásoktól, illetve megkérdőjelezik a gyógyszer hatékonyságát is.

Hirdetés

Az oltásellenesség jelenségéről és a következményekről Dr. Falus András mesélt a 24.hu-nak.

A Semmelweis Egyetem professor emeritusa szerint reálisan 2021 második negyedévében készülhet el az oltóanyag, ami egy különleges eljárással éri el végleges formáját.

„Az adenovírusba »becsempészik« a SARS-CoV2 genetikai anyagának, például a vírus tüskefehérjéjének egy darabját, ami jelzést küld az immunrendszernek, kiváltja az aktivitását, és megtanítja a vírus felismerésére” – magyarázta a professzor, aki szerint ez lesz a leggyorsabban legyártható módszer.

Hirdetés

Ugyanakkor sokak félnek az oltás lehetséges mellékhatásaitól, azonban Dr. Falus András szerint, nincs ok az aggodalomra. Olyan szigorú szabályok mellett készítik és gyártják a vírus elleni vakcinákat, hogy komolyabb mellékhatások csak ritkán fordulnak elő.

A mellékhatásokat és esetleges reakciókat különböző egyéni tényező is befolyásolhatja, de az elmúló láz és fejfájás még mindig kellemesebb, mint a koronavírus okozta tüdőgyulladás.

„Az oltásellenességet nevezhetném gyilkosságra való felbujtásnak, és akár hasonlóan is büntetném.” – állította a professzor, aki szerint sokkal jobban tesszük, ha megelőzzük a lehetséges megfertöződést. Hozzátette, mindenféle mindennap hallott hiedelemek teljesen tévesek, nem ártunk a szervezetünknek azzal, ha beadatjuk az oltóanyagot.

Hirdetés

Forrás: Blikk.hu

Hirdetés