Jobboldali Médiahírek

Hírexpress, hírblog – Hírek itthonról és a nagyvilágból Önnek!

HírekItton

Megrázó videót tett közzé a magyar rendőrség egy halálos balesetről – Egy rossz döntés, öt tönkrement család

Hirdetés

Kommentár nélküli videót tett közzé honlapján a magyar rendőrség, melyben egy négy év és három hónap börtönre ítélt férfi idézi fel annak halálos balesetnek a történetét, amelyben a saját testvére is meghalt.

A 27 éves Tamás 2019. január 18-tól tölti büntetését és 2023. április 17-én szabadulhat.

Egy rossz döntés. Egy halott. Egy fogyatékkal élő. Két súlyos sérült. Öt tönkrement család. Négy év három hónap.

Hirdetés

– Ittunk, buliztunk, de elfogyott az alkohol, és bementünk egy faluba. A két testvérem, két sógorom és én. Megvettük a bort, beültünk a kocsiba, majd elindultunk hazafelé. Volt egy S-kanyar. Belementem, a kocsinak kiszakadt a hátsó íve. Belevágódtunk egy árokba, onnan egy fának, és neki egy kerítésnek – így emlékszik vissza a most 27 éves Tamás a szörnyű pillanatokra. A férfival a rendőrség készített egy megrázó videót a börtönből, amit tegnap osztottak meg az interneten.

– Onnan már nem emlékszem, hogy mi történt, csak a rendőrökre. Édesöcsém az anyós­ülés mögött ült, húszéves volt. Négy év három hónap szabadságvesztésre ítéltek. A bátyámnak gerincműtéte lett, a sógoromnak a nyakcsigolyája és a válla tört el. A másik sógorom pedig lebénult deréktól lefelé – mesélte a könnyeivel küszködve a férfi, aki sérülés nélkül megúszta a balesetet. A kétperces kisfilmet a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság készítette.

Hirdetés

– A rendőrség nem mondja meg azt, hogy miképp kell viselkedni, nem kényszerítjük döntés elé az állampolgárokat, mindösszesen az elgondolkodtatás, figyelemfelhívás szempontjából gondoltuk, hogy ez egy hasznos üzenet lehet – magyarázta a Borsnak Szabóné Berki Bianka szóvivő.

– Fontosnak tartottuk láttatni az emberekkel azt, hogy milyen következményei lehetnek annak, ha egy ilyen rossz döntést hoznak és ittasan ülnek be a volán mögé – tette hozzá a szóvivő. Egyébként ez az első része volt a kampányuknak, aminek lesz folytatása. Hasonlóan rabok fognak mesélni az elkövetett hibáikról.

Forrás: Borsonline.hu

Hirdetés
Hirdetés