Jobboldali Médiahírek

Hírexpress, hírblog – Hírek itthonról és a nagyvilágból Önnek!

HírekSportVilág

Nem térdel le a BLM előtt az ausztrál rögbiválogatott

Hirdetés

Megszavazták a játékosok.

Május óta letarolta a világot a Black Lives Matter (BLM) mozgalom és ahogy az lenni szokott a haladó, liberális hírességeknél, ők is szép számmal meglovagolták az ügyet. A sport sem maradhatott ki, az Egyesült Államokban szinte nincs olyan sportoló, aki ne támogatná a mozgalmat, de gondoljunk csak Lewis Hamiltonra, aki egyetlen egy Forma-1-es futam előtt/után sem hagyja ki az alkalmat egy kis térdelésre.

Hirdetés

Kivételek azonban még, ha elvétve is, de akadnak.

Az egyébként feketeJonathan Isaac, az NBA-ben szereplő Orlando Magic kosarasa nem is térdelt le a himnusz alatt és nem is viselt BLM-es pólót, mint a többi játékos, de ott van Samantha Leshnak-Murphy is, aki az amerikai női labdarúgó-bajnokságban vitézkedő North Carolina Courage kapusa.

Most pedig egy teljes válogatott mondott nemet a térdelésre.

Hirdetés

Az ausztrál rögbiválogatott játékosai ugyanis megszavazták, hogy nem fognak letérdelni az Új-Zéland elleni meccsük előtt, amikor lejátsszák a himnuszokat.

Ezzel a döntéssel ők lettek az első ausztrál válogatott, aki megtagadja a „rituálét”.

A legfontosabb az, hogy az őslakos népesség tiszteletben tartásáról van szó, és erre akarunk összpontosítani – fogalmazott a válogatott edzője, Dave Rennie, ezzel arra utalva, hogy bár a játékosok nem térdelnek majd, de „First Nation” feliratú pólóban lesznek majd, ami magyarul „első nemzetet” jelent.

Hirdetés

Dave Rennie azt is kijelentette, hogy nem akarnak politikai nyilatkozatot tenni.

Úgy tűnik, hogy a rögbijátékosoknak nem igazán fekszik a BLM-demonstrációk miatt kialakult erőszak és rongáláshullám. Korábban az angol rögbisztár, Billy Vunipola tagadta meg a térdelést, ugyanis keresztényként azt mondta, hogy nem tudja támogatni azokat, akik számára a „templomok és Bibliák égetése” a politikai állásfoglalás módja.

Forrás: 888.hu

Hirdetés

Hirdetés