Jobboldali Médiahírek

Hírexpress, hírblog – Hírek itthonról és a nagyvilágból Önnek!

HírekItton

Szijjártó Péter az EU- és NATO-integráció blokkolásával fenyegette meg Ukrajnát – videó

Hirdetés

Az ukránok pontosan tudják, hogy az EU-ban és a NATO-ban minden tagállam egyetértésére szükség van egy új állam integrációjához, de Ukrajna lemond a magyar támogatásról azzal, hogy két magyar kormánytagot is kitilt – üzent Szijjártó Péter.

Facebook-videón üzent Szijjártó Péter, miután az ukrán kormány közölte, hogy kitiltana két magyar kormánytagot, arra hivatkozva, hogy beavatkoztak az ukrán önkormányzati választásba.

Hirdetés

A külgazdasági és külügyminiszter gyakorlatilag megfenyegette az ukrán kormányt azzal, hogy blokkolni fogja az ország NATO- és EU-csatlakozási folyamatát. “Sajnos ezzel a döntéssel az ukrán külügyminisztérium nem mást üzent, mint hogy Ukrajna le kíván mondani az eddigi erőfeszítéseinek folytatásáról”, hiszen az ukránok pontosan tudják, hogy az EU-ban és a NATO-ban minden tagállam egyetértésére szükség van

az integrációhoz – fogalmazott, majd egy hirtelen fordulattal azt mondta: a magyar kormány készen áll a jószomszédi kapcsolatra és a párbeszédre.

Szánalmas és nonszensz az ukrán lépés, a mód pedig, ahogyan közölték, kulturálatlan – mondta Szijjártó.

Hirdetés

Néhány héttel az ukrajnai önkormányzati választás előtt a magyar kormány adományozott 50 lélegeztetőgépet a kárpátaljai kórházaknak, és gyakorlatilag Magyarország az egyetlen, amely megengedi, hogy ukrán állampolgárok belépjenek az országba – emlegette fel.

Forrás: HVG.hu

Hirdetés
Hirdetés