Jobboldali Médiahírek

Hírexpress, hírblog – Hírek itthonról és a nagyvilágból Önnek!

HírekVilág

Rendőrségi akció zajlott Montrealban! Feltehetően túszokat is ejtettek

Hirdetés

Különös rendőrségi akció zajlott Montrealban a St-Laurent Boulevard és a St-Viateur út kereszteződésénél, az Ubisoft videójáték-fejlesztő cég irodájának közelében péntek délután, írja CBC nyomán a Telex.hu

Az akcióról készült felvételeken az volt látható, hogy több fegyveres kommandós és páncélozott járművek is a helyszínre érkeztek, miután bejelentést kaptak. Egyelőre kevés részlet ismert, a helyi média szerint több tucat embert ejtett túszul a támadó, aki elől többen is a tetőn kerestek menedéket. A montreali rendőség Twitter-oldalán arra kérte az embereket, hogy kerüljék el a környéket. A vörös téglás irodaház tetején tucatnyi ember tartózkodott, miközben a tetőterasz ajtaját tárgyakkal torlaszolták el a felvételek alapján.

Hirdetés

A rendőrség későbbi bejegyzése szerint nem történt sérülés a helyszínen. A helyzettel Montreal polgármestere, Valérie Plante is foglalkozott, azt írta, felvette a kapcsolatot a rendőrséggel, és figyelik a fejleményeket. Ő is arra kért mindenkit, hogy kerüljék el a Mile End városrészt. A rendőrség szóvivője, Veronique Comtois elmondta, hogy a különleges erők ellenőrzik az épületet.

A Montreal Gazette-nek nyilatkozott egy Ubisoft-alkalmazott, aki szerint a munkatársai menekültek be egy irodahelyiségbe és barikádozták el bútorokkal az ajtót. Azt mondták, túszejtés van folyamatban, és maradjunk a helyünkön – mesélte a férfi.

Hirdetés

Véronique Comtois rendőrségi szóvivő egyelőre nem akarta megerősíteni azokat az információkat, amelyek szerint a hatóságokat túszejtéshez riasztották.

A CTV Montreal televíziócsatorna arról számolt be, hogy az Ubisoft egy vállalati feljegyzésben arra kérte az alkalmazottait, hogy barikádozzák el magukat, némítsák el a mobiltelefonjaikat és maradjanak csendben. Az irodaházban az Ubisoft mellett több más cég irodája is található.

Végül helyi idő szerint délután fél négy körül a rendőrök több tucat alkalmazottat kísértek ki az épületből. A rendőrség ekkor  azt írta, hogy nem azonosítottak fenyegetést a helyszínen, és kiürítik az épületet.

Forrás: Telex.hu

 

Hirdetés