Jobboldali Médiahírek

Hírexpress, hírblog – Hírek itthonról és a nagyvilágból Önnek!

HírekVilág

Sztahanovista módjára alkalmazza a rasszkvótát a koronavírus

Hirdetés

Az ázsiai származásúaknál és a fekete bőrűeknél nagyobb a koronavírussal való fertőződés kockázata, mint a fehérek esetében – állapította meg egy kiterjedt brit vizsgálat.

A fekete bőrűek kétszer akkora valószínűséggel fertőződhetnek meg, mint a fehérek, az ázsiai származásúak pedig 1,5-szer nagyobb valószínűséggel – állapították meg a Leicesteri és a Nottinghami Egyetem kutatói, miután 8 brit és 42 amerikai vizsgálatot elemeztek, melyekben összesen mintegy 19 millió koronavírusos páciens adatai szerepeltek.

A koronavírusnak a különböző csoportokra való eltérő hatása a szakértők szerint vélhetően különböző tényezőkhöz köthető, például a nélkülözéshez, a nagyobb, többgenerációs háztartásokban való együttéléshez vagy ahhoz, hogy nagyobb arányban dolgoznak olyan munkahelyeken, ahol több emberrel találkoznak, és végeznek otthonról nem végezhető munkát – írja a The Guardian című lap. (Minden fehér olvasónk szégyellje magát szegény feketék és ázsiaiak miatt! Miattunk van minden, a kínaiak a megmondhatói – a szerk.)

Hirdetés

Manish Pareek, a Leicesteri Egyetem tudósa szerint az eredmények rávilágítottak, hogy sürgős szükség van ezen csoportok esetében a célzott közösségi támogatásra és annak biztosítására, hogy idejekorán megtörténjenek a megfelelő beavatkozások, az emberek időben tanácsot kérhessenek.

Az EClinicalMedicine című tudományos lapban megjelent tanulmány az első összehasonlító elemzés, mely a koronavírus különböző etnikai csoportokon jelentkező hatását vizsgálta.

(MTI – Kuruc.info)

Hirdetés

Hirdetés