Jobboldali Médiahírek

Hírexpress, hírblog – Hírek itthonról és a nagyvilágból Önnek!

Publicisztika

Vétó!

Hirdetés

Magyarország és Lengyelország megvétózza az EU következő 7 éves költségvetését. Az ok: Az EU „jogállamisági normákhoz” kötné a kifizetéseket. Azonban azt, hogy ezek pontosan mit jelentenek, mit tartalmaznak senki sem határozza meg. Valójában ez nem más mint egy politikai bunkósbot, melynek bevezetése önkényeskedéshez, politikai alapú költségvetési szankciókhoz, kettős mérce alkalmazásához vezetne.

Objektív kritériumok nélkül, politikai alapon zsarolni akarnak országokat jogorvoslati lehetőség nélkül.

Az Európai Unió egyre inkább kezd hasonlítani a Szovjetunióra. Ott volt szokás, hogy támasztottak egy feltételt, annak nem voltak objektív kritériumai, ideológia alapon kérték számon ezeket a nem objektív kritériumokat, ha valaki pedig eltért az ideológiai vonaltól vagy pláne kilógott a sorból azt pedig megbüntették.

Hirdetés

Persze egy dán, egy holland vagy svéd ezt nem érti, ugyanis náluk sosem volt kommunizmus, sosem álltak szovjet befolyás alatt.

Azonban az alapegysége az Uniónak nem Brüsszel, hanem a tagállamok. Az unióban az történhet amit a tagállamok akarnak. Amit pedig nem akarnak az nem történhet meg.

Ez az egész szembe megy az alapszerződéssel. Pontosan tudjuk, látjuk miről van szó. Van egy világnézeti, ideológiai alapú vita az EU nyugati liberálisai és az (elsősorban) keleti konzervatív vezetésű tagállamok között. Mást gondolunk a bevándorlásról mást gondolunk a házasságról és a férfi-nő kapcsolatról máshogy értékeljük Európa keresztény alapjait. Végső soron az a céljuk, hogy a senki által meg nem választott NGO-k (nem kormányzati szervezetek) melyek mögött tetszik nem tetszik de elsősorban Soros György és a hozzá hasonlók állnak beleszóljanak az EU ügyeibe. A gazdaság a migráció a kereszténység a család stb. kérdésében. Az álláspontjuk pedig ismert és világos. És mivel ellentétes a miénkkel ezért végső soron a nekünk jogosan járó pénzek elvonását akarják kieszközölni.

Hirdetés

Hát nem! A magyarok a lengyelek és a többiek pénzét nem vehetik el, ugyanis az nekünk jár, mivel mi szerződésben foglaltak szerint teljesítettünk ezért!

Nagyon helyes, hogy vétózunk!

Forrás: K.Z. facebook

Hirdetés
Hirdetés