Jobboldali Médiahírek

Hírexpress, hírblog – Hírek itthonról és a nagyvilágból Önnek!

HírekItton

Igaza lett Müller Cecíliának: ezt mutatják az elmúlt nap hazai járványügyi adatai

Hirdetés

Viszonylag kevés fertőzött, de sok elhunyt – ez az elmúlt 24 óra mérlege a hazai járványügyi adatokban.

Korábban Müller Cecília mondta azt, hogy hullámzóak a napi új fertőzötteket mutató adatok, hétvégén alacsonyabbak a számok, ezt azzal indokolta, hogy vélhetően hétvégén kevesebben fordulnak orvoshoz. Ma is ez a helyzet, szombaton összesen 2967 új esetet regisztráltak. Az elhunytak száma viszont jól mutatja, hogy a baj nem csökkent: 185 ember halt meg egy nap alatt a betegséggel öszefüggésben.

A koronavirus.gov.hu adatai szerint a 2 967 újabb esettel 302 989 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma a járvány kezdete óta. Elhunyt 185 többségében idős, krónikus beteg, így az elhunytak száma 8099 főre emelkedett.

Hirdetés

A gyógyultak száma is folyamatosan nő, jelenleg 97 443 fő, az aktív fertőzöttek száma 197 447 fő. Az aktív fertőzöttek 18%-a, az elhunytak 20%-a, a gyógyultak 22%-a budapesti. 7 022 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 520-an vannak lélegeztetőgépen.

Az egészségügyi védekezés fenntartása érdekében a kormány egy félévvel meghosszabbította a járványügyi készültséget is. A karácsonyi ünnepekre vonatkozó szabályokról december 21-én lesz döntés, az esti kijárási tilalom szilveszterkor is életben lesz.

Közben már több mint 200 ezren regisztráltak a védőoltásra az erre a célra létrehozott kormányzati honlapon. A kormány mindent lehetséges külföldi vakcina beszerzéséről tárgyal, eddig 17,5 millió adag oltóanyagot kötött le.

Hirdetés

Nemrég jelentette be szintén az országos tisztifőorvos, hogy a két ünnep között a Pfizer vakcinája megérkezik Magyarországra, és megkezdődhet az egészségügyi dolgozók oltása.

Forrás: Blikk.hu

Hirdetés
Hirdetés