Jobboldali Médiahírek

Hírexpress, hírblog – Hírek itthonról és a nagyvilágból Önnek!

HírekItton

Foltán László: Aki kétségbe vonja a vakcinákat, az mások életével játszik

Hirdetés

Ma kapta meg a második koronavírus elleni oltást Foltán László, a moszkvai olimpia aranyérmes kenusa, háromszoros világbajnok.

„Azonnal jelentkeztem az oltásra, és az első lehetséges időpontban meg is kaptam. A háziorvosom este kilenckor hívott, hogy valaki nem tudja felvenni a neki kiszabott időben, akarom-e. Hát persze, hogy akartam” – mondta lapunk megkeresésére az Örökös Bajnok.

Foltánt az orosz Szputnyik V-vel kezelték, és alig várja már, hogy megkapja az ismétlést az igazolást az oltásról, amelytől azt reméli, így hamarabb szabad lehet az út számára, hogy újra láthassa Svájcban élő unokáit. „Nemcsak miattuk oltattam magam. A sikeres védekezés alapvetően a vakcinán múlik. Aki ezt kétségbe vonja, más emberek életével játszik. Szomorúsággal tölt el, hogy egyes DK-s polgármesterek passzivitásra bíztatnak, s ezt az oltásellenességet egyes háziorvosok is magukévá tették. Ezért nem tudtunk együtt oltakozni a feleségemmel, az ő háziorvosa ugyanis nem serénykedik a vakcina beadásával” – hangsúlyozta.

Hirdetés

A Százak Tanácsának örökös tagja is aláírta 2020. novemberében azt az állásfoglalást, amelyben megköszönték orvosaink és segítőik áldozatos munkáját. „Januárban volt két hét, amikor a svájciak kicsit engedékenyebbek voltak, akkor láttuk a három és fél, öt és féléves unokáinkat, hazatérve vállaltuk a tíznapos karantént. Azóta a számítógépen keresztül integetünk egymásnak, de ezt ők nem értik. Nekünk meg nagyon hiányzik, hogy megöleljük őket” – mondta Foltán László.

Forrás: Magyar Hírlap

 

Hirdetés
Hirdetés