Jobboldali Médiahírek

Hírexpress, hírblog – Hírek itthonról és a nagyvilágból Önnek!

HírekItton

Operatív törzs: elhalasztják a 74 ezer fős hétvégi oltást

Hirdetés

Jól halad az oltási program, a hétvégére tervezett 74 ezer 18-59 éves krónikus beteg azonban máskor fogja megkapni az AstraZeneca vakcinát, mint ami a nekik kiküldött sms-ben szerepelt a regisztráció és az állami adatbázis közötti szinkronizációs problémák miatt. Erről újabb sms-t kapnak az érintettek – jelentette be György István államtitkár, az országos oltási munkacsoport vezetője az operatív törzs mai tájékoztatóján, – írja a Napi.hu.

György István dezinformációnak minősítette az oltási programmal kapcsolatos híreket, úgy fogalmazott, hogy az a tervek szerint, jól halad. Elismerte ugyanakkor, hogy a hétvégi kampányoltásra szánt 74 ezer AstraZeneca-vakcinával való oltást felfüggesztették, a regisztráció és az állami adatbázis közötti szinkronizációs problémák miatt. Az érintettek sms-t fognak kapni, amiben elnézést kérnek tőlük. Ezeket az oltásokat későbbi időpontban adják be.

Tegnap 77513 oltást adtak be, ezzel összesen 862953 főre nőtt az oltott személyek száma, 279727 fő már a második adagon is túl van.
Azt mondta, 1,142 millió szúráson vagyunk túl, ez 10,9 százalékos átoltottság, ami ami európai összehasonlításban a 3. helyet jelenti.

Hirdetés

A héten több mint 400 ezer oltás beadására kerülhet sor, ebből 114660 Pfizer-vakcina, 40 ezer Moderna-vakcina, 250 ezer Sinopharm-vakcina.

Maruzsa Zoltán köznevelésért felelős államtitkár elmondta, április 7-én szeretnék újraindítani az oktatást, ami az óvodák és iskolák nyitását jelenti.Nem több hónapos leállásra készülünk, a védekezés miatt sem az óvodákban, sem az iskolákban nem lesz gyermekfelügyelet, az étkezést biztosítják, az érettségit megtartják. A középiskolai felvételiket lezárják, a szóbeliket pedig szerencsés lenne online megtartani – fogalmazott az államtitkár.

Forrás: Napi.hu

Hirdetés
Hirdetés