Jobboldali Médiahírek

Hírexpress, hírblog – Hírek itthonról és a nagyvilágból Önnek!

HírekItton

Orbán Viktor nagyon kemény hangvételű levelet írt Weberhez a kilépésről

Hirdetés

Novák Katalin, a Fidesz alelnöke megosztotta Orbán Viktor miniszterelnök levelét, amelyet Manfred Webernek írt az Európai Néppártból való kilépésről.

Az Európai Unióban naponta több ezer ember veszti el az életét. Az Európai Néppárt parlamenti frakciója mégis azzal van elfoglalva, hogy a Fidesz európai parlamenti képviselőinek mozgásterét korlátozza – írja Novák Katalin a Facebook-oldalán.

„Miután ma a Néppárt elfogadta az alapszabályzatának módosítását, úgy döntöttünk, hogy pontot teszünk a viták végére és kilépünk az EPP képviselőcsoportjából” – fogalmazott a Fidesz külügyekért felelős alelnöke, aki megmutatta Orbán Viktor levelét is.

Hirdetés

A levélben a Fidesz elnöke csalódottságának adott hangot, amiért azt látják: „miközben több százezer európai ember kerül kórházba, orvosaink az emberéletek megmentésén dolgoznak, az ezalatt az EPP képviselőcsoportját belső adminisztratív ügyek bénítják meg és azzal foglalatoskodik, hogy elnémítsa és letiltsa demokratikusan megválasztott európai parlamenti képviselőinket”.

Orbán Viktor a levélben az EPP európai parlamenti képviselőcsoportja belső szabályzatának megváltoztatását úgy értékeli: az „egyértelműen ellenséges lépés választóinkkal és a Fidesszel szemben”. Hozzáteszi: európai parlamenti képviselőink korlátozása választott tisztségük gyakorlásában megfosztja a magyar választókat demokratikus jogaiktól. „Ez antidemokratikus, igazságtalan és elfogadhatatlan. Ebből kifolyólag a Fidesz vezető testülete úgy döntött, hogy azonnal elhagyjuk az EPP európai parlamenti képviselőcsoportját” – szögezi le Fidesz elnöke.

Hirdetés

Orbán Viktor levelét azzal zárja: a Fidesz európai parlamenti képviselői továbbra is azokért a választókért fognak felszólalni, akiket képviselnek és meg fogják védeni a magyar emberek érdekeit.

Forrás: Magyar Hírlap

Hirdetés
Hirdetés