Jobboldali Médiahírek

Hírexpress, hírblog – Hírek itthonról és a nagyvilágból Önnek!

HírekItton

Párttársa lebuktatja: Donáth továbbra is hamis ígéretekkel kampányol

Hirdetés

Íme a Momentum eddigi legnagyobb öngólja: Donáth Anna azzal kampányol, hogyan költené az uniós pénzeket munkahelyekre, iskolákra és kórházakra. Miközben párttársa – a szintén momentumos – Csillag Tamás a 2019-es EP-kampányban egyszer már beismerte: pontosan tisztában vannak azzal, hogy a brüsszeli forrásokat „nem lehet egy az egyben” munkahelyekre, iskolákra és kórházakra költeni.

Élünk a gyanúperrel: a Momentum valójában azért jött létre, hogy megkönnyítse az újságírók és politikai ellenfelei dolgát. Meg talán egy kicsit azért is, hogy enyhítse az SZDSZ iránti nosztalgiát (feltéve, de nem megengedve, hogy a jelenség egyáltalán létezhet). Fekete-Győrék ugyanis a megszűnt liberális párt utánozhatatlan arroganciájával rámolják be maguknak az öngólokat. Egyszerre követelve nyitást és zárást, finnyáskodva elhatárolódni a „moslékkoalíciótól”, majd mégis „összegyurcsányozódni”. Így még arra sem kell különösebb időt és energiát pazarolni, hogy megcáfoljuk a Momentum menetrendszerinti bombasztikus semmitmondását, hiszen megteszik ezt saját maguk is.

Most éppen a Momentum EP-képviselője, Donáth Anna kapcsolt kampányüzemmódba, és adott hófehér műszakállat és piros jelmezt az Európai Unióra. Hogy Brüsszelt afféle jótékony Mikulásnak beállítva meséljen arról, hogy az ölébe telepedve mi mindent kérhetünk tőle. Elsősorban pénzt, sok-sok pénzt, munkahelyekre, kórházakra és iskolákra.
Azzal kell foglalkozni, hogy elérjük, hogy az EU-s forrásokat arra költsük, amire szánták (…), azaz iskolára, kórházra és munkahelyre.

Hirdetés

Akkor nézzük, mit is mondott ugyanerről a szintén momentumos Csillag Tamás! Aki a jelek szerint Donáthnál azért jobban ismeri a Mikulás Brüsszel „ajándékosztó” akcióinak valódi természetét. Merthogy Csillag a 2019-es EP-kampány egyik vitaestjén beismerte: pontosan tisztában vannak azzal, hogy a brüsszeli pénzeket „nem lehet egy az egyben” munkahelyekre, kórházakra és iskolákra költeni.

Tudjuk, hogy az Európai Parlament pénze… a pénzeket, amiket kiosztanak, a kohéziós pénzeket nem lehet tényleg, egy az egyben munkahelyekre, nem lehet egy az egyben bérekre, nem lehet egy az egyben iskolákra és kórházakra költeni.

Hirdetés

Szóval a momentumosok tisztában vannak azzal, hogy az EU-s forrásokat nem lehet közvetlenül munkahelyekre, iskolákra és kórházakra költeni. Ezért ők azzal kampányolnak, hogy az említett területekre fordítanák a brüsszeli pénzeket. Világos, mint a Kunhalmi-sejtés, ami úgy szól, hogy ha nyitást követelnek, akkor valójában arra gondolnak, hogy nem szabad nyitni.

Ilyen intellektuális teljesítmény után aligha van mit csodálkozni azon, hogy még mindig Gyurcsánynak hívják a baloldal vezérét.

Hirdetés

Forrás: Drót.info

Hirdetés