Hétfőn sajtótájékoztatót tartott Karácsony Gergely főpolgármester, Niedermüller Péter VII. kerületi és Pikó András VIII. kerületi polgármester a Blaha Lujza téren. Az eseményen próbálták megmagyarázni a megmagyarázhatatlant: hogy miért volt szükség most elindítani a tér felújításának projektjét, amikor már így is több nagy projekt miatt fuldoklik a város a dugókban.

A sajtóeseményen kérdésekre is válaszoltak a baloldali politikusok. A Pesti TV riportere például arról érdeklődött Karácsony Gergelynél, hogy miért késett 15 percet a délelőtt 10 órára meghirdetett sajtóeseményről. Csak nem autóval érkezett és dugóba került? Karácsony Gergely ekkor – ahogy mondani szokták – lefagyott. Rendkívül lassan, grimaszolva odalépett a mikrofonhoz, és szokatlanul sokat gondolkozva egy egyszerű kérdésre adandó válaszon végül kinyögte: „busszal jöttem”. (Mellesleg még azt is hazudta, hogy csak 3 percet késett a sajtóeseményről).

A jelenet megihlette az internet népművészeit és a sajtótájékoztatót a füzesabonyi választási videóval vágták össze („zárcsökkentés”, „legyen tánc”), ahol Karácsonyt az egyik szereplőhöz hasonlították (a parkosítást követelő fiatalembert többen is „abonyi Geriként” aposztrofálták). A videó több változatban kering a neten, most csak kettőt mutatunk meg. Íme:

Hirdetés

„Döntöttem”

„Tánc”