Jobboldali Médiahírek

Hírexpress, hírblog – Hírek itthonról és a nagyvilágból Önnek!

HírekItton

Cseh Katalin a tálibok után most az Európai Bizottságot fenyegeti

Hirdetés

Ursula von der Leyen egyelőre nemet mondott az Európai Parlamentnek, hogy azonnal élesítsék a forrásmegvonást Lengyelországgal és Magyarországgal szemben. A saját botrányával el nem számoló Cseh Katalin ezért bírósággal fenyegette meg a Bizottságot.

A héten az Európai Bizottság (EB) finoman szólva is rendre utasította a jogállamisági rendelet mielőbbi alkalmazását sürgető, így egyes államokat szankcionálni kívánó Európai Parlamentet (EP).

Hirdetés

Az EB szerint az uniós források elvonásával fenyegető szabályozás végrehajtásának ugyanis pártatlannak, objektívnek és igazságosnak kell lennie. A jogi érvelés felháborodást váltott ki az EP többségi, balliberális felén, a magyar és lengyel kormányok kritikusai mind megszólaltak, s bírálták a biztosi testületet.Szerdán így tett Cseh Katalin, a Momentum nemrégiben botrányba került politikusa is.

Az EP-képviselőnő a Twitteren azt írta: az EB politikailag motivált vonakodása a rendelet alkalmazásától uniós jogba ütközik. Nem fogunk nyugodni, amíg a jogállamisági rendelet alkalmazásra nem kerül. Ideje bíróságra menni! – írta, utalva arra, hogy az EP épp be akarja perelni a bizottságot, amiért az a jogállamiság címszó alatt nem bünteti a fekete bárány tagállamokat, így például hazánkat.

Cseh Katalin bejegyzésében egyúttal égbekiáltó mértékű kötelezettségmulasztással vádolta Ursula von der Leyent, az EB elnökét, aki szerinte nem cselekszik a magyar és lengyel „jogállamisági válságok” ügyében.Emlékezetes az is, hogy a Momentum politikusa pár napja még a tálibokhoz intézett hasonló ultimátumot. Akkor azzal fenyegette meg az iszlamistákat, hogy az emberi jogi sértéseket az uniós parlament márpedig szankcionálni fogja.

Hirdetés

Forrás: Bennfentes.net

Hirdetés
Hirdetés