Jobboldali Médiahírek

Hírexpress, hírblog – Hírek itthonról és a nagyvilágból Önnek!

HírekItton

Rekord magasra ugrott Joe Biden elutasítottsága

Hirdetés

Megtépázta az afganisztáni kivonulás az amerikai elnök népszerűségét.

Az afganisztáni kivonulást követő összeomlás látványos ugrást hozott az Egyesült Államok 46. elnökének népszerűtlenségében, a FiveThirtyEight által aggregált pollok alapján most először többen elégedetlenek a politikus munkájával, mint akik elégedettek:

Forrás: FiveThirtyEight

Hirdetés
Forrás: FiveThirtyEight

A Portfolio azt írja: vannak olyan kutatók is, például a Rasmussen Reports/Pulse Opinion Research vagy a Suffolk University, amelyek ennél is magasabbra, mintegy 55%-osra mérik Joe Biden elnök elutasítottságát.

Az előző hat elődjével összevetve Joe Biden elnök még mindig nem teljesít annyira rosszul. Trump elnök elfogadottsága ekkorra már alig 37% volt, illetve megelőzte Bill Clinton elnököt is, aki elnökségének 223. napján az amerikaiak 44%-a szerint teljesített csak jól. Barack Obama, George W. Bush, George H. W. Bush és Ronald Reagan elnökök viszont ezen a ponton még népszerűbbek voltak, mint Joe Biden elnök.

A portál emlékeztet: a kaotikus afganisztáni kivonulás miatt Joe Biden ellenzéke már a politikus lemondását követelte, de több párttársa is kritizálta az amerikai elnököt.

Hirdetés

Forrás: Mandiner.hu

 

Hirdetés
Hirdetés