Dobrev levelet írt Bidennek, ezt ígérte a vén “demokratának”

Hirdetés

Gyurcsány felesége levelet írt az amerikai elnöknek.

„Ma 20 éve a világ fogalma megváltozott a terrorizmusról. A 2001. szeptember 11-i merényletsorozatra nem egyszerű kötelességünk, hanem amerikai barátainkkal közös felelősségünk is emlékezni” – kezdte Facebook-bejegyzését Dobrev, melyben a Joe Bidennek küldött levelet is közölte.

Dobrev Klára szerint „felismerve a terror globális jellegét, a demokratikus nemzetközi közösségeknek, az emlékezés és az áldozatok tisztelete mellett, tudatában kell lenniük közös felelősségüknek az állampolgáraik védelmét illetően, bel- és külföldön egyaránt”

Hirdetés

A levélben kifejti: meggyőződése, hogy az Európai Uniónak szüksége van az Amerikai Egyesült Államokra, és az Amerikai Egyesült Államoknak is szüksége van az Európai Unió barátságára, „mert a terrorizmust csak közös együttműködéssel előzhetjük meg.”

„Mi, magyar demokraták és politikai vezetők, ígéretet teszünk, vissza fogjuk vezetni hazánkat, hogy újra az Észak-atlanti Szerződés Szervezetének konstruktív tagjai lehessünk. Elkötelezettek vagyunk amellett, hogy ismét egy teljes mértékben demokratikus országgá váljunk, és mint korábban, ismét Amerika megbízható partnerei és barátai legyünk. Ez az ígéretünk Önöknek 2021. szeptember 11-én, Budapesten” – írta meg Bidennek Dobrev.

Hirdetés

Hirdetés