Jobboldali Médiahírek

Hírexpress, hírblog – Hírek itthonról és a nagyvilágból Önnek!

HírekItton

Czeglédy: három éve még le voltam tartóztatva, most itt ülök országgyűlési képviselőjelöltként

Hirdetés

Kényszerszövetség az ellenzéki szövetség, amelyben a színfalak mögött már most egymás torkát harapják. Szombathelyen ez hatványozottan így van: Czeglédy Csaba a csodával határos módon nyerte meg az előválasztást úgy, hogy csak a DK állt be mögé. Czeglédy – aki mellesleg máig tagja az MSZP-nek – nem is rejti véka alá, hogy ő Gyurcsány embere, ahogy azt sem, mennyire sértett, amiért mára egykori barátai is elfordultak tőle. A több büntetőeljárással terhelt képviselőjelöltet szerettük volna mi is megkérdezni az előválasztási tapasztalatairól és a DK szerepéről, de azzal hárította el megkeresésünket, hogy a minap egy podcastben mindent elmondott a nyugat.hu-nak, használjuk azt. A több mint egy órás videó és hanganyagban Czeglédy Csaba tőle szokatlan őszinteséggel beszélt arról, hogyan árulták el azok, akikért ő nagyon sokat tett, illetve arról, hogy milyen mutyizások zajlanak az előválasztás háttérében, és arról is, hogy ez az ellenzéki pártok utolsó erőfeszítése; ha jövőre sem nyernek, utána már nem lesz kire szavazni. Czeglédy addig röhög a markába. Arra számít, hogy még legalább hat évig elhúzódik a büntetőügye, most pedig él, mint Marci Hevesen. Három éve ilyenkor még le voltam tartóztatva, most itt ülök, mint országgyűlési képviselőjelölt – mondta a nyugat.hu-nak a több mint hat milliárdos költségvetési csalással, gazdasági csalással, legutóbb pedig kilenc rendbeli személyes adattal való visszaéléssel megvádolt politikus.

A minap nagy port kavart, hogy a nagy ellenzéki összefogásban Czeglédy Csaba, a baloldal emblematikus figurája – akiből nemrég még mártírt próbáltak csinálni a baloldali pártok – nekiment Karácsony Gergelynek. Czeglédy Facebook-posztjában erősen bírálta a főpolgármestert, aki csak a fővárosban tudott nyerni, de ott is több kerületet elveszített, a vidékről pedig annyit tud, hogy sofőr nélkül Szombathelyre sem találna el. A nyugat.hu-nak adott podcast-interjúban ezt csak fokozta, és kijelentette, hogy Karácsony kezdeti szexisége, amivel indult, már elolvadt, a vidék Magyarországát egyáltalán nem tudta megszólítani, az pedig, hogy Márki-Zay visszalépésével szeretne előnyhöz jutni, mutyiszagú ügyeskedés.

Ha Karácsony Gergely bátor, küzdjön meg, és ne más visszalépésével akarjon előnyösebb helyzetbe kerülni. Nem tisztességes, hogy már megy a mutyi

Hirdetés

– fogalmazott Czeglédy, aki azt is kijelentette, hogy egyértelműen Dobrev Klára az előválasztás nyertese. Czeglédy keményen beszólt a fővárosi elitnek is, akik szerinte nem látnak ki a főváros falai mögül, pedig végre el kellene, hogy jusson az agyukig, hogy a fővárosból nem lehet választást nyerni. Szavaiból kitűnik: leginkább az zavarja, hogy folyamatos baráti tűzben kell talpon maradnia és bizonyítani. Mégis azt ígéri, hogy a sajátjaikra nem fog tüzet nyitni, mert minden haragja a Fideszre irányul.

Czeglédy Csaba több olyan kulisszatitkot elárult, amelyek bepillantást engednek, hogy mennyire kaotikus a helyzet a baloldali pártoknál, és hogyan zajlik a kiszorítósdi, amit neki sikerült megtorpedózni. Mint mondta, sem a szombathelyi politikai vezetők, sem az országos politikai vezetők nem őt akarták. Elsősorban László Győző volt a preferált – ő Szombathely alpolgármestere, aki az előválasztási színjáték előtt még a Momentumba is átlépett –, aztán felvetődött, hogy se Ungár, se Czeglédy ne induljanak az előválasztáson, majd miután László Győző kiesett, Ungár Péterrel úgy voltak, hogy ő a kisebbik rossz.

Amit az elmúlt időszakban rólam mondtak a korábbi barátaim, ahhoz komoly önuralomra van szükségem, hogy ezen túl tudjak lépni. De szerencsére magasan van az ingerküszöböm

Hirdetés

– jegyezte meg Gyurcsány bizalmi embere. Hozzátette: nagyon sok olyan ember fordított neki hátat, akiket ő vitt be a politikába, akik neki sokat köszönhetnek, de mint mondta, a politika nem ismeri a hála fogalmát. Még saját párttársai, volt politikai szövetségesei, barátai is bűnözőnek nevezik a háta mögött. Állítása szerint az MSZP-nek – amelynek új országos vezetése még csak nem is gratulált neki – már az EP-választáson sem kellett.

De a DK-nak volt annyi esze, hogy felismerte, hogy én tudok használni az EP-kampányban, és én voltam a legtöbbet vidékre utazó, DK-t képviselő politikus

– tette hozzá. Amikor a műsorvezető arról kérdezte, most az előválasztás győzteseként érez-e elégtételt, amiért megmutatta, őt nem lehet csak úgy félretenni, így reagált:

Hirdetés

Három éve ilyenkor még le voltam tartóztatva, most meg itt ülök országgyűlési képviselőjelöltként.

Czeglédy Csaba arra számít, hogy a büntetőperének körülbelül hat év múlva, a következő választások után lesz vége, addig rendkívül magabiztos. Azt mondta, az, hogy megnyerte az előválasztást, legitimálja őt, ha pedig jövő tavasszal is nyer, az végképp legitimálni fogja. De miről is szól a jövő tavaszi országgyűlési választás? Az ellenzéki pártoknak arról, hogy megmaradnak-e egyáltalán. Ha nyernek, és újra tönkreteszik az országot, majd legfeljebb megint elzavarják őket a választók, de akkor is nyertek nyertek néhány évet.

Ami most történik, az az ellenzék utolsó lélegzetvétele. A Fidesszel szemben álló erők, tehát a teljes ellenzék, ha jövőre megnyeri a választást és valamit rosszul csinál, akkor marad a demokrácia Magyarországon és 2026-ban el lehet zavarni bennünket az ország éléről, de ha nem nyer az ellenzék 2026-ban, nem lesz kire szavazni. Ez az utolsó erőfeszítése a magyarországi ellenzéknek, ha nem sikerül, vége – jelentette ki Czeglédy Csaba.

Hirdetés

Forrás: PS

Hirdetés