Jobboldali Médiahírek

Hírexpress, hírblog – Hírek itthonról és a nagyvilágból Önnek!

HírekItton

Kezdődik: Márki-Zay saját frakciót akar, nem tartja „feltétlenül kötelező érvényűnek” a hatpárti megállapodást

Hirdetés

Márki-Zay Péter az ATV-nek volt a vendége. A műsorban megjegyezte, hogy szeretné a civileknek és a kis pártoknak is biztosítani a parlamenti képviseletet, ezért Pálinkás Józsefnek a pártjából, az Új Világ Néppártból készítene egy hetedik frakciót. Elmondta, hogy a civilek kijelölésébe neki is lenne beleszólása.


Márki-Zay elmondta, hogy csak és kizárólag akkor ülne be a Párbeszéd frakciójába, ha Pálinkás pártja nem alapíthatna saját frakciót. Kifejtette továbbá, hogy a hatpárti megállapodást irányadónak tartja, de nem feltétlenül kötelező érvényűnek, mert nem tudja, hogy miben egyeztek meg a pártok.

Rónai Egon műsorvezető azon felvetésére, hogy a DK-sok nagy része épp Márki-Zayt utasítja el, ő csak annyit válaszolt, hogy a DK a legerősebb ellenzéki párt.

Hirdetés

Az ellenzéki miniszterelnök-jelölt a DK-nak, a Jobbiknak és az MSZP-nek a szemére vetette, hogy támogatták Tóth Csabát. Szeretné, ha most már ez a három párt is támogatná az elszámoltatást. Arra, hogy a rasszizmus, korrupciógyanú és az állampárti múlt kizáró ok az ellenzéki összefogásban, a műsorvezető megjegyezte: érdekes lesz figyelni azt, hogy kik morzsolódnak le a következő hónapokban.

(ATV – Mandiner nyomán)

Hirdetés

Hirdetés