Jobboldali Médiahírek

Hírexpress, hírblog – Hírek itthonról és a nagyvilágból Önnek!

HírekItton

„Mark Rutte komoly hungarofóbiában szenved”

Hirdetés

A külgazdasági és külügyminiszter Szijjártó Péter az al-Dzsazíra arab hírcsatornának nyilatkozott a magyar kormányt ért számos bírálat kérdésében egy interjú során.

Újságírói kérdésre válaszolva úgy vélekedett, az Európai Unió és Magyarország között létrejött számos vita mögött az áll, hogy a magyar kormány egy hazafias, nemzeti konzervatív álláspontot képvisel az európai liberális fősodorral szemben. A gyermekvédelmi törvénytervezettel kapcsolatos kérdésre válaszolva a miniszter leszögezte, kormánya a szülők döntésére hagyja gyermekeik szexuális felvilágosítását, és nem engedi, hogy LMBTQ-aktivisták népszerűsítsék a nemváltást iskoláinkban.

Szijjártó Péter arra a Mark Rutte holland kormányfőtől származó idézetre, miszerint Magyarországnak nincs helye az Európai Unióban, úgy reagált, a holland politikus komoly hungarofóbiában szenved, továbbá utalt arra is, hogy az ilyen kijelentésekkel saját belpolitikai problémáiról próbálja elterelni a figyelmet.

Hirdetés

A riporter azon kérdésére, hogy Magyarország fontolgatja-e az unióból való kilépést (Huxit) a miniszter nemlegesen válaszolt, hozzátéve: „Mi osztjuk az unió értékeit. A kérdés az, mik azok az értékek?”

Forrás: MH

Hirdetés

Hirdetés