Jobboldali Médiahírek

Hírexpress, hírblog – Hírek itthonról és a nagyvilágból Önnek!

HírekItton

Márki-Zay: az nem kérdés, hogy lesz-e Dobrev-kormány, “mert vagy Márki-Zay vagy pedig Orbán-kormány lesz”

Hirdetés

Márki-Zay Péter élő videóban jelentkezett Körmendről, hogy mindenki láthassa: ő most épp egy demonstráló zöldaktivistával vitatkozik a környezetvédelemről. A Mindenki Magyarországa Mozgalom (MMM) miniszterelnök-jelöltje szóba hozta Paks 2-t és a vele kapcsolatos terveit, miszerint ő legszívesebben le is állítaná az egész erőmű építését. MZP annyira beleélte magát a miniszterelnökségbe, hogy közölte: az nem kérdés, hogy lesz-e Dobrev-kormány, “mert vagy Márki-Zay vagy pedig Orbán-kormány lesz”. És ez még nem minden.

Egyébként nem is olyan meglepő, hogy a Momentum támogatja Márki-Zay Pétert, hiszen jól látható, hogy mennyire hasonló kvalitásokkal rendelkeznek az atomerőművekkel kapcsolatban. Emlékezetes: a Momentum (akkor még) elnöke korábban kijelentette, hogy a napelemek kisméretű atomerőművek, így nincs szükség a paksi bővítésre. A témában szintén rendkívül jártasnak tűnő MZP sem okozott csalódást, amikor közölte: ő majd leállítja az egész projektet. Márki-Zay Péter közlése szerint ő tényleg ért a zöldpolitikához, mert tizenkét éven keresztül az energetikában dolgozott (?). Az ellenzék legújabb csodafegyvere, vagyis az amerikai külügyminisztériumban jártas (hehe) mozgalmi politikus, Hódmezővásárhely polgármestere a zöldpolitikáról beszélgetett egy aktivistával – ekkor sikerült magvas gondolatokkal gazdagítani az egyébként is színes diktatúrarombolók hírpalettáját. Történt ugyanis, hogy az atomerőmű-projektről szóló kérdésre válasz helyett MZP visszakérdezett:

Ön szerint mi a jobb, a szenes erőművek vagy a Paks 2?

Majd határozottan közölte, hogy a környezetvédőknek tudomásul kell venniük, hogy az atomerőművek klímasemlegesek, alternatívát jelentenek más energiaforrásokkal szemben. MZP hozzátette: az atomenergia tiszta energiának számít minden normális országban. A miniszterelnök-jelölt azt mondta: bárki is lesz a miniszterelnök, meg fogja nézni, hogy tudják-e módosítani a Paks 2-ről kötött szerződést, ugyanis véleménye szerint vagy fel kell mondani, vagy újra kell tárgyalni ezt a szerződést. A videó későbbi részében hozzátette, hogy nemcsak a szerződést, hanem – szükség esetén – az egész erőmű építését is leállítaná. A legnagyobb energiatakarosság a legzöldebb projekt, a meg nem termelt energia a legjobb energia – mondta. Ezt követően beszéltek az aktivistával a károsanyag-kibocsátásról is.

Hirdetés

Nem a dízelautókat kell kivezetni, hanem a károsanyag-kibocsátást kell csökkenteni. Az Euro 6 a megoldás

– mondta az uniós kibocsátási szabványra utalva. Az aktivista távozása után Márki-Zay Péter arról beszélt, hogy a napokban eldől, lesz-e zöldprogramja Magyarországnak, és megvalósulnak-e azok a zöldcélok, amelyeket például az LMP is megfogalmazott. A miniszterelnök-jelölt barátjának és szövetségesének nevezte az LMP-s Kendernay Jánost, és azt mondta, hogy az ellenzék által bemutatott Közös Alap zöld, baloldali programpontjait csak akkor tudják megvalósítani, ha őrá szavaznak.

Kendernay neve 2019-ben tűnt fel, amikor az LMP nagy tisztogatásai közepette a párt tisztújító kongresszusa a párt jelenlegi elnökségi tagját, Kendernay Jánost választotta meg elnöknek, aki arról híresült el, hogy  az LMP elnökségi tagjaként az év elején EP-mandátumot kunyerált a német zöldpárttól. Akkor beleírta a pályázatába, hogy Európa nem lehet jobb a zöldek nélkül, viszont Magyarországon tíz évvel a pártalapítás után is nehéz helyzetben vannak, és kicsi a politikai súlyuk. Vagyis német zöldpártiként akart EP-képviselő lenni, mert a saját pártjában nem bízott, ezért inkább másokhoz kéredzkedett volna be, és ebből nem is csinált titkot.

Hirdetés

A miniszterelnök-jelölt egyébként kellő magabiztossággal azt is közölte: nem az a kérdés, hogy lesz-e Dobrev-kormány, mert ha nem Márki-Zay-, akkor Orbán-kormány lesz. Hozzátette, hogy nem a megosztásnak, személyeskedő támadásoknak és az acsarkodásnak van itt az ideje. Márki-Zay Péter hazaárulónak nevezte azokat, akik előbb Karácsony Gergelyt, most pedig a DK miniszterelnök-jelöltjét támogatják. Az esemény végén felszólalt Bana Tibor, a körzet független ellenzéki képviselőjelöltje is, aki arra kérte az embereket, hogy Márki-Zay Pétert támogassák.

Forrás: Index – PS

Hirdetés
Hirdetés