5 halott 40 sérült! Autóval hajtottak egy karácsonyi felvonulásba – videó

Hirdetés

Személyautó hajtott egy karácsonyi felvonulás résztvevői közé vasárnap az Egyesült Államokban, a Wisconsin állambeli Waukesha városában, több mint húszan megsérültek – közölte a helyi polgármester és a rendőrség. A CBS amerikai hírtelevízió regionális adója, a Channel 58 úgy tudja, legalább egy ember életét vesztette a tömeges gázolásban. (A CNN már öt halálos áldozatról tudósított.) Shawn Reilly polgármester a WITI hírtelevíziónak nyilatkozva elmondta, hogy tudomása szerint már elhárult a veszély. A helyi rendőrség megerősítette, hogy rendőrségi művelet van folyamatban, s felszólította a lakosokat, hogy kerüljék el a belvárost. Dan Thompson rendőrfőnök elmondta, hogy azonosítottak egy gyanúsítottat az ügyben, de egyéb részletet nem említett.

A súlyos incidens helyi idő szerint nem sokkal délután öt óra előtt történt a Milwaukeetól 32 kilométerre nyugatra található Waukeshában. A rendőrfőnök hangsúlyozta,  egyelőre nem lehet tudni, hogy az incidens terrorcselekménynek minősül-e. A történtek hátterét egyelőre nem ismerik, így az a kérdés sem tisztázott, hogy az autót szándékosan vezették-e a tömegbe.

Hirdetés

A tűzoltóság arról számolt be, hogy 11 felnőttet és 12 gyereket kellett kórházba szállítani.

Shawn Reilly polgármester a WITI hírtelevíziónak nyilatkozva elmondta, tudomása szerint már elhárult a veszély. A helyi rendőrség megerősítette,  rendőrségi művelet van folyamatban, és felszólította a lakosokat, kerüljék el a belvárost.

Hirdetés

A Channel 58 szemtanúkra hivatkozva közölte, hogy lövések is eldördültek. A közösségi médiában megjelent felvételek szerint egy piros színű utcai terepjáró hajtott hátulról a felvonulóknak. Egy másik videón a rendőrök tüzet nyitottak az útakadályon áttörő járműre. „Ahogy az épületek között sétáltunk, (…)  láttuk az utcai terepjárót áthajtani padlógázzal a felvonulás útvonalán.

„Ahogy az épületek között sétáltunk, (…) láttuk az utcai terepjárót áthajtani padlógázzal a felvonulás útvonalán. Aztán hangos csattanást hallottunk és az elütött emberek fülsiketítő sírását és sikolyát”

– mondta Angelito Tenorio, a közeli West Allis egyik városi tanácstagja. Megerősítette, hogy az elgázoltak között gyermekek is voltak. A Twitteren több felvételen is látható volt, hogy a rendőrség és a mentők nagy erőkkel vonultak ki a helyszínre.

MTI nyomán