Jobboldali Médiahírek

Hírexpress, hírblog – Hírek itthonról és a nagyvilágból Önnek!

HírekItthon

Drámai fordulat az Angliában meggyilkolt Bori ügyében – ő lehet a gyilkos

Hirdetés

Vádat emelt a rendőrség a bradfordi gyilkos ellen, aki a gyanú szerint halálra késelhette a 24 éves magyar pedagóguslányt.

A magyar pedagóguslányt, B. Borbálát a lakásában találta holtan vasárnap hajnalban az angol rendőrség. Az első információk szerint a fiatal lányt egy nála három évvel fiatalabb férfi ölhette meg, akit őrizetbe is vettek, azonban Telegraph&Argus a gyilkosság után három nappal kiderítette:

B. Borbála meggyilkolásával valójában egy 23 éves lengyel férfit, Zbigniew Soj-t gyanúsítják.

Hirdetés

B. Borbála (Fotó: West Yorkshire Police)

A portál úgy értesült, a férfi halálra késelte a magyar pedagóguslányt, és egy 21 éves férfit is megpróbált megölni. Továbbá az is kiderült, hogy egy másik másik nőt is megsebesített, ő szerencsére túlélte a támadást, de olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy jelenleg is kórházban ápolják – adta hírül a Blikk.

A tragikus sorsú magyar lány több mint három éve volt a Bradfordi Székesegyház közösségének létfontosságú tagja, előtte diákmunkásként tevékenykedett a plébánián. Jelenleg pedig az egyik általános iskolában dolgozott pedagógusként.

Hirdetés

„Bori mélyen elkötelezett keresztény volt, és a templomban kereste a felszentelés lehetőségét. Most vasárnap, november 28-án lett volna a konfirmációja” – tudatta az egyházi közösség. Arra kérnek mindenkit, imádkozzanak és gyújtsanak gyertyát a lányért és a tragédia másik érintettjéért.

– Bori az egyik legönzetlenebb és legnagylelkűbb ember volt, akivel valaha találkoztam. A vallási élet minden részében részt vett, különösen támogatta és kedves volt a kóristáinkkal. Örömet hozott az emberek szívébe a keresztény hitével, borzasztóan tragikus, hogy elvették tőle a most vasárnap esedékes konfirmációját – tette hozzá az áldozat egyik barátja, Alex.

– Bori egy vibráló fény volt, aki megvilágította mindenki életét. Áldott, aki ismerhette őt. A halálával az életünk sötétebb lett – ezekkel a szavakkal búcsúzott Boritól egy angol barátnője, Jenni.

Hirdetés

A 23 éves gyilkos, S. Zbigniew is megbecsült tagja lehetett a városnak: korábban teológiát és filozófiát tanult Ausztráliában, augusztus végén pedig egy mosolygós képpel tudatta: sikerült diplomát szereznie a bradfordi egyetem politika szakán. Pszichésen mégsem lehetett túl stabil: februárban azzal került be az angol híradásokba, hogy 100 kilométert sétál le azért, hogy felhívja a figyelmet az elviselhetetlen fülzúgására, ami rengeteg embert gyötör az országban. A betegsége alig több mint egy éve kezdődött, amikor megmagyarázhatatlan magas hangokat kezdett hallani a bal fülében, a zajok pedig később átterjedtek a másik hallószervére is.

„Nagyon megterhelő időszak volt számomra. A fülzúgásom olyan hangos lett, hogy nem tudtam másra koncentrálni. Annyira elviselhetetlen volt, hogy az egész életemre hatással lett” – nyilatkozta a férfi.

Ripost – Blikk nyomán

Hirdetés

Hirdetés