Jobboldali Médiahírek

Hírexpress, hírblog – Hírek itthonról és a nagyvilágból Önnek!

HírekItthon

Durván csökkenni fog a benzinár a szupervariáns miatt, zuhanórepülésben az olaj ára

Hirdetés

Felfüggesztheti az Európai Unió a légiközlekedést azon országokból, amelyekben elterjedt a koronavírus új, Dél-Afrikában detektált variánsa – nyilatkozta korábban a Reuters szerint Ursula von der Leyen egy ezzel kapcsolatos tanácskozás kezdete előtt, megerősítve ezzel korábbi Twitter-üzenetét. Ennek apropóján alaposan felgyorsult az esés az olaj piacán, két számjegyű mínuszokról beszélünk.

Az Európai Bizottság elnöke szerint a testület a tagállamokkal szoros együttműködésben azt fogja javasolni, hogy aktiválhatják a szükséghelyzeti szabályokat a dél-afrikai régióból való beutazásra vonatkozóan a B.1.1.529 variáns miatt. Az Európai Bizottság egyik szóvivője a hírügynökség jelentése szerint hozzátette:

egy ilyen tiltást kiterjeszthetnek olyan országokra is az említett régión kívül, amelyekben már megtalálták ezt a vírusvariánst: ilyen Hongkong és Izrael.

Hirdetés

A nap végére az utazáskorlátozó intézkedések belengetése apropóján alaposan felgyorsult az esés az olaj piacán, az amerikai nyersolaj határidős jegyzése 10 százalékot esett a friss félelmek közepette,

a februári leszállítású Brent pedig 9,5 százalékos mínuszban van.

Ehhez kapcsolódóan az európai olajtársaságok árfolyamaiban az alábbi elmozdulások láthatóak:

Hirdetés

A légiközlekedés felfüggesztése természetesen a légitársaságokat érinti a legérzékenyebben, így alakulnak ma a legjelentősebb vállalatok részvényárfolyamai:

Portfolio nyomán

Hirdetés
Hirdetés