Elon Musk szerint nukleáris katasztrófa fenyegeti a Földet

Hirdetés

A SpaceX vezetője szerint azért kell elhagynunk bolygónkat, mert előbb-utóbb be fog következni valamilyen katasztrófa, ami élhetetlenné teszi a Földet.

Elon Musk egy űrkutatást érintő, zárt körű konferencián beszélt nemrég. Kifejtette, hogy a SpaceX-szel mielőbb szeretnének állandó bázist létrehozni a Marson. Mindezt azzal indokolta, hogy muszáj enyhíteni a „civilizációs kockázatokat” a Földön, és ennek az egyik lehetősége az, hogy bolygóközi fajjá teszik az embert.

Ha túl sokáig várunk, a Föld lakhatatlanná fog válni, és mindannyian halottak leszünk – mondta Elon Musk, hozzátéve: bármikor fennáll a veszélye annak, hogy becsapódik egy aszteroida a Földön, ami például a dinoszauruszok esetében már kihalást eredményezett. Musk ezen kívül a klímaváltozást, a születésszámok egyes helyeken jelentkező csökkenését, valamint egy nukleáris katasztrófát lát lehetséges veszélyként.

Hirdetés

Bármikor bekövetkezhet egy jó öreg nukleáris armageddon, ezt sosem lehet kizárni. Azt én sem tudom, hány százalék esély van erre, de biztos, hogy nem nulla – fogalmazott a milliárdos.

Musk egyébként már tavaly is beszélt egy konferencián a Mars meghódításának tervéről, amikor elismerte, hogy nagyon nehéz és veszélyes, „nem szívbajosoknak való” feladat lesz, – írja az Index.

Hirdetés