Jobboldali Médiahírek

Hírexpress, hírblog – Hírek itthonról és a nagyvilágból Önnek!

HírekItthon

Fogynak a bocskorosok! „Románia demográfiai katasztrófa előtt áll”

Hirdetés

A mondat Gabriela Firea-tól származik, aki az újonnan létrehozott román családügyi minisztérium vezetője. Tény, ami tény, Románia lakossága hivatalos adatok szerint az utóbbi 30 évben 19%-kal csökkent, de mint Alexandru Puiu, a Playtech.ro cikkében írja „A korábban 23 milliós román lakosság 2020-ra 19 millióra csökkent, de négymillióan a megmaradt 19-ből sem tartózkodnak az ország területén.” Ez pedig egyenesen 25%-os csökkenést jelent…

A helyzet az, hogy nem katasztrófa előtt áll, hanem az már jónéhány éve tart! Nekünk ez nem jelent különösebben nagy problémát, de az már igen, hogy bizony a magyarság lélekszáma is csökkenőben van. Öröm az ürömben, hogy a román nyelvű lakosság mind számát, mind arányait tekintve sokkal inkább érintett ebben a folyamatban.

2020-ban 150.000 fővel csökkent a lakosság, amit a hivatalos statisztika leginkább annak tud be, hogy az élveszületések száma ~120.000-rel maradt el a halálozások száma mögött. Mint azt Puiu-tól tudjuk, ez az adat erős fenntartással kezelendő, mert az a 4 millió fő, aki valójában nem él Romániában erősen torzítja a képet. Na de majd az új román kormány fordít a dolgok menetén!

Hirdetés

Gabriela Firea azt mondja, hogy az általa irányított tárca nemcsak utalványokkal és kiegészítő juttatásokkal igyekszik kezelni a demográfiai válsághelyzetet, hanem egy olyan politikát határoz meg, amely növeli a szülési kedvet. Mintha valami derengene a minisztérium vezetőjének, ahogy az RMDSZ-nek is, hiszen A családügyi minisztérium létrehozását az RMDSZ kezdeményezte. Mi sem jellemzi jobban az ügyben eddig kifejtett tevékenységet, mint hogy eddig nem volt ilyen minisztérium…

Na de majd most! Mi lesz most? Az RMDSZ Kelemen Hunor nyilatkozatában így beszélt:

„A kormányprogramba beírtuk azokat a terveinket, amelyek jobb és kiszámíthatóbb életet biztosítanak: adókedvezményeket és adóleírást a többgyermekes családoknak, lakásvásárláshoz vagy lakásépítéshez támogatás a fiatal családoknak, autóvásárlási támogatás.”

Hirdetés

Ez mind szép és jó, de látványosan megkerüli azt a tényt, hogy a demográfiai katasztrófa leginkább annak eredménye, hogy a munkaképes (és persze gyermekvállalás szempontjából a legfontosabb) korú lakosság tömegével hagyja el az országot, ami egész egyszerűen nem kínál olyan létfeltételeket, ami maradásra bírná őket!

A más országokban született gyermekek esetében így nem is kérdés, hogy nem román állampolgárokként születnek meg, hiszen szüleik éppen azért menekültek el Romániából, mert mind maguknak, mind gyermekeiknek egy jobb életet szeretnének. Ennek pedig egy fontos eleme az állampolgárság abban az országban, ahova távoztak!

Az tehát egy dolog, hogy a családokat támogatják, de amíg középkori körülmények uralkodnak az országban (a közlekedésben, az orvosi ellátásban, a közéletben, a mindennapokban és a politikában is), addig;

Hirdetés

A románok, akik egyébként is gyökértelenek, mert lakóhelyükre csak azért kerültek, mert valamelyik rezsim odahelyezte őket, hiszen a szász és a székely/magyar területek erőszakos románosítása mindig is jellemző volt, és mindig is felülről irányított folyamat volt.

Így fordulhat elő, hogy a székely/magyar népesség sokkal ragaszkodóbb lett szülőföldjéhez, mint azok a románok, akik csak annyit tudnak, hogy azt az országot, ahol élnek, Romániának hívják, de ez az égadta egy világon semmit nem jelent számukra. Ha „nem tetszik a rendszer” pár országgal odébb költöznek, ott ugyanúgy gyökértelenek lesznek, ez tehát semmit nem változott, de ha több kerül a zsebbe, az nekik már untig elég is!

Igen, jól sejti a kedves olvasó; a fagyi visszanyal, és Trianon dögkeselyűi bizony olyan koncot kaptak, ami minden egyes falattal mérgezi őket… Végső soron saját maguk ássák sírjukat. Mi ott leszünk a ravatalnál!

Hirdetés

Forrás: itthonrólhaza.hu

Hirdetés