Jobboldali Médiahírek

Hírexpress, hírblog – Hírek itthonról és a nagyvilágból Önnek!

ÉrdekességekHírek

Igazi tankszörnyet telepítettek az oroszok a Krímbe

Hirdetés
Bizarr kinézetű, improvizált külső páncélzattal felszerelt T-80-as harckocsit videóztak le a Krímben. A szakértők csak találgatni tudnak, hogy mi lehet a harcjármű felszerelésének a célja, de azt valószínűsítik, hogy drónok és Javelin-rakéták elleni védekezésre készült.

Jelentős mennyiségű haditechnikai eszközt csoportosítottak az oroszok az ukrán határ menti területekre, illetve a Krímbe, folyamatosan szivárognak a felvételek a különféle harcjárművekről.

A Drive egy igencsak bizarr kinézetű orosz T-80-as harckocsiról készült videót tett közzé; az látható, hogy a reaktív páncélzat mellett valamilyen furcsa improvizált külső páncélzatot is hegesztettek a tornyára.

Hirdetés

zakértők szerint a szerkezet célja az, hogy csökkentse a felülről érkező Javelin-rakéták, a kamikaze-drónok és a drónokról kilőtt páncéltörő rakéták hatékonyságát. Ukrajna épp néhány hete használt először Javelin-rakétákat orosz szakadárok harcjárművei, illetve török Bayraktar TB2-es drónokat szakadárok tüzérségi eszközei ellen.

Az ilyen improvizált páncélelemek, páncélzatok megjelenése igencsak gyakori a modern konfliktuszónákban, különösen a Szíriában és Irakban működő Iszlám Állam, a szír kormány ellen harcoló felkelők, valamint a kurdok a bizarrabbnál bizarrabb improvizált harcjármű-páncélzatok készítésének nagymesterei.

Ez például az Iszlám Állam egy T-72-ese:

Hirdetés
Forrás: Reddit

Magyarul a „ketrec” alatt egy ilyen harckocsi bújik meg:

Fotó: Shura007 via Commons

Ehhez képest azért az orosz T-80-as páncélzata igencsak belépőszint.

Forrás: Portfolio

Hirdetés

Hirdetés