Jobboldali Médiahírek

Hírexpress, hírblog – Hírek itthonról és a nagyvilágból Önnek!

HírekItton

Karácsony helyettese élő adásban nyögött mint egy fürdős k.rva

Hirdetés

Karácsony helyettesén, Kerpel-Fronius Gáboron ezúttal is egy ártalmatlannak tűnő kérdés fogott ki, amire csak ennyi volt a válasza: „ööö… hát…”.

Talán még a politikát napi szinten fogyasztók között is komoly fejtörést okozna, ha hirtelen fel kellene sorolni Karácsony Gergely összes főpolgármester-helyettesét. És még akkor is érvényesnek tűnik ez a felvetés, ha a helyes megfejtők között amúgy Bige László teljes vagyonát kisorsolnánk – a leggyorsabban válaszoló különdíjként pedig megkapná a műtrágyakirály koronáját.

Az ismeretlen sokaságba veszés veszélye azonban egészen biztosan nem fenyegeti Kerpel-Fronius Gábort. Akinek utolérhetetlen szellemi habzása olyan gondolatokat sodort közéletünk partjaira, mint hogy a hagyományos augusztus 20-i tűzijátékok szerkezeti hibákat okoztak a Lánchídban. Hát például így érik azok a szikrák a láncnak a… a láncot, az is rontja az állapotát” – foglalta össze tudományos igényességgel Kerpel-Fronius a forradalmi felfedezését, amely már most egészen új utakat nyitott meg a fizikában.

Hirdetés

Vélhetően a főpolgármesteri hivatalban is felismerhették Karácsony korai kelésre való teljes alkalmatlanságát Kerpel-Fronius méretes intellektuális lábnyomát, ezért ő mehetett nyilatkozni az ATV reggeli műsorába. Ahol a téma az atlétikai világbajnokság megvétózása volt. Nemet mondásban, megakadályozásban, a fejlődés méhlegelőkben történő eltüntetésében ugyan eddig is jeleskedtek Karácsonyék. Csakhogy az atlétikai vébé ügyét nehezíti az a megállapodás, amely szerint a kormány 5 év alatt 50 milliárd forintot ad a budapesti járóbeteg és szakellátásra, cserébe a főváros vezetése nem gördít akadályt a világbajnokság megrendezése elé.

Karácsonyék esetleges vétója azonban ezt a kormánnyal kötött szerződést borítaná fel, melynek lehetséges következményét Gulyás Gergely abban jelölte meg, hogy Budapest baloldali vezetésének vissza kellene fizetnie az egészségügy fejlesztésére kiutalt kormányzati milliárdokat. Az ATV műsorvezetője pedig ezen a ponton tette fel Kerpel-Froniusnak a kérdést, hogy akkor eleget tesznek-e a visszafizetési kötelezettségüknek. A választ pedig szó szerint idéznénk is:

Ööö… hát… Először is jobbulást kívánok Gulyás Gergelynek.

Hirdetés

Igen, nagyjából mi is pont így képzeltük Karácsonyék hőscincérségének terjedelmi határait. Hogy amíg valódi tét nélkül lehet követelőzni és zsarolni, addig eposzi Facebook-posztokban éneklik meg saját hőscincérségük dicséretét. Aztán amikor azzal szembesülnek, hogy a fenyegetőzéseiknek milliárdos következményei lehetnek, akkor már csak annyit bírnak kinyögni: „ööö… hát…”. Ami akár megmosolyogtató is lehetne, ha annyi kárt tudnának tenni, mint tűzijáték szikrája a Lánchídban. Csak sajnos Karácsonyék ennél jóval nagyobb pusztításra képesek.

Forrás: Drót.info

Hirdetés
Hirdetés