Kim Dzsongun betiltotta Észak-Koreában a bőrkabátot

Hirdetés

A pártállam vezetése szerint „tiszteletlenség” a bölcs vezérrel szemben bőrkabátot viselni és „kétségbe vonja a hatalmát” az, aki mégis így tesz, ezért elkobozzák a ruhaneműt mindenkitől, akit az utcán ilyenben meglátnak.

A diktátor először 2019-ben jelent meg először egy eseményen bőrkabátban és azóta rendszeresen viseli is azokat, ezért Észak-Koreán belül is felkapott lett a ruhanemű viselése a gazdagok és a „menőzni vágyó” fiatalok körében. Eleinte Kínából importálták ezeket a kabátokat, aztán a kereskedelmi útvonalak lezárása után helyileg kezdték előállítani őket.

A KCNA észak-koreai állami hírügynökség által 2019. november 29-én közreadott dátummegjelölés nélküli képen Kim Dzsong Un észak-koreai vezető, a Koreai Munkapárt első titkára, a Nemzetvédelmi Bizottság első elnöke megtekinti az új, "szuper nagy" rakéta-sorozatlövő rendszert tesztelését egy ismeretlen helyszínen / Fotó: MTI/EPA/KCNA

Hirdetés

A KCNA észak-koreai állami hírügynökség által 2019. november 29-én közreadott dátummegjelölés nélküli képen Kim Dzsong Un észak-koreai vezető, a Koreai Munkapárt első titkára, a Nemzetvédelmi Bizottság első elnöke megtekinti az új, “szuper nagy” rakéta-sorozatlövő rendszert tesztelését egy ismeretlen helyszínen / Fotó: MTI/EPA/KCNA

Észak-Korea vezetése a napokban deklarálta, hogy „tiszteletlenség” a bölcs vezérrel szemben bőrkabátot viselni és „kétségbe vonja a hatalmát” az, aki mégis így tesz, ezért elkobozzák a ruhaneműt mindenkitől, akit az utcán ilyenben meglátnak. A bőrkabátok értékesítését is betiltották, ám azt nem tudni, mi történik azzal, aki megszegi ezt a rendelkezést.

Forrás: Blikk.hu

Hirdetés

Hirdetés