Jobboldali Médiahírek

Hírexpress, hírblog – Hírek itthonról és a nagyvilágból Önnek!

HírekItton

Márki-Zay egyre népszerűtlenebb az előválasztás óta

Hirdetés

Nem hogy új szavazókat nem sikerült toboroznia, de még a baloldal egészét sem tudja meggyőzni Márki-Zay Péter.  Míg a biztosan szavazó pártválasztók 42 százaléka baloldali, addig csak 24 százalékára számíthatna az előválasztás győztese – derül ki a Nézőpont Intézet legfrissebb kutatásából.

Egy hónap telt el a baloldali-előválasztás döntője óta, azonban a verseny győztesének, Márki-Zay Péternek továbbra sem sikerült nagyobb bizalmi kört kiépítenie. A Nézőpont Intézet korábbi kutatása már felhívta rá a figyelmet, hogy a baloldal népszerűség-növekedésében nem segített a miniszterelnök-jelölt megnevezése, hiszen sem a Fidesz, sem a baloldali közös lista népszerűsége nem változott.

Ezt a tendenciát a legfrissebb adatok is alátámasztják, továbbra is a biztos szavazó pártválasztók 56 százaléka Fidesz-támogató és csak 42 százalékuk a baloldal szavazója.

Hirdetés

Arra a kérdésre, hogy „Márki-Zay Péter vagy valaki más” legyen-e a miniszterelnök, csupán az aktív szavazók 24 százaléka nyilatkozott támogatóan a hódmezővásárhelyi polgármesterről, a válaszadók 62 százaléka a „más” alternatívát választotta.

A baloldali szavazótábornak csak 58 százaléka mondta azt, hogy Márki-Zayt szeretné kormányfőnek, 26 százalékuk „valaki mást” (a többiek nem tudtak dönteni vagy nem kívántak válaszolni). A baloldali összefogás számára vészharangként szólhat, hogy az ellenzéki előválasztás nem hogy tábornövelő, hanem tábormegosztó jelöltet választottak meg.

Hirdetés

Forrás: Magyar Nemzet

Hirdetés
Hirdetés