Jobboldali Médiahírek

Hírexpress, hírblog – Hírek itthonról és a nagyvilágból Önnek!

HírekIttonPublicisztika

Márki-Zay és a székelyek – Újratöltve

Hirdetés

Márki-Zay és a székelyek – Reloaded

A baloldali miniszterelnök-jelölt nem bír leállni, legújabb videójában tovább sértegeti a határon túli magyarokat. Nem bírja feldolgozni, hogy a székelyek átlátnak a szitán és pontosan látják, hogy miféle ember: Erdélyben világosan látják, hogy Márki-Zay baloldali, a Gyurcsány-koalíció embere.

Ráadásul nagyon nem érti a helyzetet és úgy akar barátkozni, hogy amolyan gyurcsányi tempóban, gyáva székely – bátor székely példázattal azt mondta, hogy az erdélyi polgármesterek gyávák, mert a Fidesz utasítását követik, ezért nem fogadják őt, a hős polgármestert. Nem lehet, hogy az önmagát magasztaló hódmezővásárhelyi polgármester veti el a sulykot? Ejsze, vissza kéne vegyen a lendületből és ki kéne álljon, világosan vallja be, hogy a baloldali koalícióban olyan pártok jelöltje, akik el akarják venni a külhoniak szavazati jogát, sajnálják tőlük a maszkokat, román és szlovák jelölteket támogatnak a magyarokkal szemben, és a lelkükön szárad 2004. december 5. Ezt a baloldali programot kell neki végrehajtani és erre mondott nemet két választáson a külhoniak 96 százaléka. Ne akarja őket átverni szavazatokért, mert nem fog menni.

Hirdetés

És nemcsak a határon túli polgármestereket sértegeti, hanem Orbán Viktort is. Azt képes mondani rezzenéstelen arccal, hogy a miniszterelnököt csak a választási győzelem vezérli, amikor támogatja a határon túli magyarokat. Most valahogy Putyin kimaradt, de Márki-Zay nem képes a nemzeti dimenziót támogatásokon és szavazatokon kívül értelmezni, és nem képes felfogni, hogy a Fidesz 30 éve nemzetben érez és gondolkodik és nem a választások előtt veri a mellét, sértegetős dumával, mint ő, hanem évtizedek óta egységes nemzetet épít.

A hódmezővásárhelyi polgármester képes tovább fokozni a hülyeséget, amikor az mondja, hogy a Fidesz és Orbán Viktor egyre nagyobb számban támaszkodik a külhoniak szavazatára és amolyan bohócos hasonlatot hoz, amikor, ezt a légből kapott állítását azzal magyarázza, hogy ez az orbáni politika olyan, mintha Ceausescu hatalmát akarták volna fenntartani a magyarországi románok szavazatával. Ez igazi szekus tempó, amelyik kisebbségi jogok vonatkozásában egyenlőséget szeret tenni a magyarországi néhány ezres és az erdélyi 1,2 milliós magyarság között, elfelejtve, hogy Erdély került Romániához. Lehet persze, hogy ezt a hasonlatot szövetségesétől, a magyarok ellen rendszeresen diverziót szító, gyanús kapcsolatokkal rendelkező Székelyek Világszövetségétől tanulta.

És végezetül az önmagukat tévedhetetlennek tartók, másokat lenéző, fennhéjázós stílusában ajánlatot tesz az általa gyávának minősített erdélyi polgármestereknek: arra kéri, hogy „tájékozódjanak”, talán arra utalva, hogy világosodjanak meg a baloldali média tételeitől és csak neki higgyenek, térjenek az ő általa követett útra. Nem hiszem, hogy ezt az odadobott maszlagot a székelyek beveszik. Meg barátkozni sem így kell Erdélyben.

Hirdetés

Márki-Zay lenézi és sértegeti a külhoniakat, a Fidesz elleni gyűlölet elhomályosította a nézését, a látását és a beszédét, és folyamatosan provokál. Látva azt, hogy bár kikosarazzák, de nem áll le, egyre inkább felmerül a kérdés, hogy mit akar elérni. Úgy tűnik, hogy szövetségeséhez, a Székelyek Világszövetsége nevű kétes szervezethez hasonlóan őt is azzal bízták meg, hogy zavart keltsen a határon túli magyarok körében, éket akar verni az elmúlt 12 évben felépített magyar nemzeti egységben. De ez nem fog menni, mert aki eddig belénk harapott annak belénk is törött a foga. Soha többé baloldal!

Forrás: Zsigmond Barna Pál Facebook oldala

Hirdetés
Hirdetés