Márki-Zay napi okossága: Semmi értelme a Budapest–Belgrád vasútvonalnak

Hirdetés

Ennek a vasútvonalnak jelenlegi formájában semmilyen értelme nincs – mondta a Budapest–Belgrád vasútvonalról az ATV híradójának Márki-Zay Péter.

„Én úgy gondolom, hogy még abban az esetben is, hogy ha a jelenlegi szerződésben olyan kötelezettséget vállalt Orbán, amelyet a következő kormány nem tud felülírni, nem tud fölmondani, akkor is újra lehet tárgyalni egy ilyen szerződésnek a feltételeit” – mondta Márki-Zay Péter, aki szerint biztosan újra kellene tárgyalni a beruházáshoz kapcsolódó megállapodásokat.

A miniszterelnök-jelölt szerint a pontos szerződési feltételek egyelőre nem ismertek, a bíróság pedig pénteken döntött arról, hogy nyilvánosságra kell hozni a fejlesztésre vonatkozó szerződéseket. A döntés ellen a kormány valószínűleg fellebbezni fog a Kúrián.

Hirdetés

A beruházásra újabb ellenzéki össztűz zúdult, Fekete-Győr András Aba Sámuel királlyal példálózott, amikor az Investigate Europe nevű újságíró-szervezetre hivatkozva írta meg Facebookján, hogy körülbelül 979 évbe telhet, mire megtérül a beruházás.

Hirdetés