Jobboldali Médiahírek

Hírexpress, hírblog – Hírek itthonról és a nagyvilágból Önnek!

HírekItton

Merkely Béla is felvette a harmadik oltást, ezt a vakcinát kapta meg

Hirdetés

A Semmelweis Egyetem (SE) rektora, Merkely Béla a nemzetközi gyakorlat és ajánlás szerint vette fel a koronavírus elleni harmadik oltást – közölte az intézmény szerdán az MTI-vel.

Felidézték, még a nyáron jelentetett meg szakmai ajánlást a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) arról, hogy kinek milyen típusú oltóanyagot javasol harmadik vakcinaként.

„Minthogy Magyarországon az elsők között kezdték meg beadni a harmadik oltást, azóta rendelkezésre állnak olyan újabb klinikai eredmények és nemzetközi ajánlások, melyek alapján Merkely Béla – az oltást végző orvosával egyeztetve – felvehette a Janssent a két korábbi Szputnyik oltás után” – írták.

Hirdetés

Hozzátették, hogy a rendelkezésre álló nemzetközi adatok és ajánlások alapján vektoralapú oltóanyagra azonos adenovírust tartalmazó, vektoralapú vakcina adható.

Az egyetem szerint ezt támasztja alá, hogy az Egyesült Államok Élelmiszer- és Gyógyszerügyi Hatósága (FDA) például engedélyezte a Janssen-oltás ismételt beadását, vagy hogy Angliában is engedélyezték a három egymást követő, vektoralapú Astra Zenecával történő oltást, valamint Oroszországban a harmadik Szputnyikkal történő vakcinációt is.

„A Semmelweis Egyetem álláspontja szerint a jelenlegi helyzetben a legfontosabb, hogy mindenki vegye fel az első, második és harmadik oltást” – áll a közleményben.

Hirdetés

Forrás: Metropol

Hirdetés