Jobboldali Médiahírek

Hírexpress, hírblog – Hírek itthonról és a nagyvilágból Önnek!

ÉrdekességekHírekVilág

Pénzért lehetett végignézni egy koronavírusban meghalt férfi boncolását

Hirdetés

A 98 éves David Saunders holttestét egy oregoni szállodában boncolták fel, amit 500 dolláros (150 ezer forintos) belépőjegy ellenében bárki megnézhetett – írja a New York Times.

Miután meghalt koronavírusban, a feleség ajánlotta fel a holttestet tudományos célokra. Elsőként a Louisianai Állami Egyetemnek akarta a tetemet felajánlani, de ők nem fogadták el, mert a férfi fertőző betegségben halt meg. Ezután egy temetkezési vállalkozó irányította a nevadai Med Ed Labshoz, amely katonai, kormányzati, üzleti és nonprofit szervezeteknek biztosít holttesteket. Ők adták el a férfi tetemét a Death Science társaságnak, amely a Furcsaságok és Különlegességek Kiállítása részeként mutatta be a boncolást.

A Death Science képviselője elmondta, hogy nekik nem volt hozzáférésük az okiratokhoz, a testet, az eszközöket és a boncmestert a Med Eb Lads biztosította, mint ahogy a helyiséget is ők bérelték, és tisztában voltak vele, hogy a résztvevők „nem kizárólagosan orvostanhallgatók”. Mindezért összesen 10 ezer dollárt (hárommillió forintot) fizettek.

Hirdetés

Nathen Sheppard hadnagy, a portlandi rendőrség szóvivője elmondta, hogy az eset ütközhet a polgári joggal, azonban „semmilyen büntetőjogi tényállást nem valósít meg”, – írja az Index.

Hirdetés