Jobboldali Médiahírek

Hírexpress, hírblog – Hírek itthonról és a nagyvilágból Önnek!

HírekVilág

Putyin üzent a nyugatnak: ez a véleménye az LMBTQ-ról, a konzervativizmusról és a sajtó szabadságáról

Hirdetés

Szokatlanul hosszú, több mint három és fél órás interjút adott Vlagyimir Putyin elnök egy nyugat-oroszországi konferencián.

Putyin tulajdonképpen az összes ma Nyugaton divatos témát érintette a cancel culture-től kezdve a genderideológián át a sajtószabadság kérdéséig. A szokatlanul hosszúra nyúlt beszélgetés tartogatott néhány igen tanulságos kijelentést.

Putyin a Valdai Párbeszéd Klub (Valdai Discussion Club) meghívására érkezett a festői Valdai-tó mellett rendezett konferenciára, amely tulajdonképpen az elnök házi konferenciájának tekinthető. Az orosz elnök eddig minden évben tiszteletét tette a konferencián, de ilyen sokáig még egy alkalommal sem beszélt. Az is szokatlan volt, hogy az elnök nézői kérdésekre is válaszolt.

Hirdetés

Putyin és a NATO

Az orosz elnök igen képszerűen ismertette a nagy orosz dilemmát Ukrajna NATO-csatlakozása kapcsán. Putyin úgy fogalmazott, a nyugati szomszéd belépése a szövetségbe mindenképp veszélyt jelent Oroszországra nézve, hiszen holnap rakétákat telepítenek Harkov mellé (ukrán nagyváros 50 kilométernyire az orosz határtól – a szerk. megj.). Akkor mit csinálunk?! Nem mi viszünk oda rakétákat, ők dugják az orrunk alá az övéiket.

Putyin és a gender

Hirdetés

Aki ki meri mondani, hogy férfiak és nők még mindig léteznek és ez biológiai tény, azokat (…) meghurcolják. (…) Fantazmagória, ami ott folyik, – jelentette ki az orosz elnök a nyugati genderharcokkal kapcsolatban.

Putyin közölte, szörnyűségesnek tartja, hogy a gyerekeknek azt tanítják, a fiúkból bármikor lányok lehetnek és fordítva. Az orosz elnök szerint hamis választási lehetőség elé állítják a gyerekeket, ráadásul úgy indoktrinálják őket, hogy a szülők szerepé egyre inkább kivonják saját életükből.

Ez emberiségellenes bűntett – haladásnak álcázva.

Hirdetés

Putyintól egészen furcsa megjegyzés volt, hogy a szovjet kultúrharcosokhoz hasonlította a nyugati genderideológusokat. Az elnök kijelentette, ugyanaz volt az előbbieknek is a feladata, új tudatot és új értékeket kellet kreálniuk.

Putyin és a cancel culture

Az elnök szerint a szovjet időket idézi a nyugati elit azon törekvése is, hogy eltöröljön minden neki nem tetsző véleményt egy hipotetikus szociális igazság érdekében.

Hirdetés

Putyin szerint egészen elképesztő, hogy a magukat a “haladás zászlóshajóinak kikiáltó” államokban mi történik. A Nyugat ma olyan módszereket és gyakorlatokat alkalmaz, jelentette ki, “amiket Oroszország már régen meghaladott.”

Ehhez joga van a Nyugatnak, de arra kérjük őket, maradjanak távol a mi otthonunktól. Nekünk más a nézőpontunk, – jelentette ki az orosz elnök.

Putyin és a konzervativizmus

Hirdetés

Miután az elnök kifejtette álláspontját a Nyugaton divatos ideológiák kapcsán, érkezett is az adekvát kérdés, konzervatívnak tartja-e magát. Putyin egy ismert orosz filozófus, Nyikolaj Bergyajev ismert gondolatával válaszolt, mely szerint a konzervativizmus nem a felfelé és előre haladásban gátolja az embert, hanem

megakadályozza, hogy le- és visszafelé haladjon, a káoszba.

Az orosz elnök arról is beszélt, Oroszországnak saját hagyományaihoz és értékeihez kell ragaszkodnia, a nyugati minták követése nem jelent önmagában megoldást.

Putyin és a második világháború

A világégés kapcsán leszögezte, nem szabad engedni, hogy a Nyugat elfelejtse, az orosz nép áldozatának köszönhetően sikerült legyőzni a náci rezsimet, Berlint sem a britek vagy az amerikaiak, hanem a Szovjetunió foglalta el. Putyin ezt azzal kapcsolatban szögezte le, hogy pár nappal ezelőtt Recep Tayyip Erdogan török elnök felvetette, el kellene törölni az ENSZ Biztonsági Tanács öt állandó tagjának (USA, Franciaország, Nagy-Britannia, Oroszország és Kína) vétójogát. Putyin szerint ez a szervezet eljelentéktelenedésével járna, hasonlóan a Népszövetséghez, amely a két háború között képtelen volt érdemben fellépni Hitler fegyverkezése ellen.

Putyin és a kapitalizmus válsága

Putyin szerint a kapitalizmus válsága egyre nagyobb egyenlőtlenségekhez vezet, s a nyugati társadalmi rend működésének alapjait meghatározó kapitalizmusból “mára kifogyott a szusz”. Annyi már az ellentmondás, fogalmazott az elnök, hogy ezek hálójából ma már nincsen mód kievickélni. Putyin arról már nem beszélt, szerinte mire kellene lecserélni a nyugati típusú kapitalizmust.

Putyin és a szólás szabadsága

Mivel a Youtube nemrégiben törölte az orosz kormányhoz kötődő RT két német nyelvű csatornáját, így az orosz elnöknek kiváló alkalom kínálkozott, hogy a szólásszabadság kapcsán kis hangzatos kijelentéseket tegyen. Arról beszélt, a vállalat döntésével szemben mindenképp jogorvoslati kérelemmel kell érni, de hogy miként, azt nem részletezte, annyit mondott, hasonló válaszintézkedéseket nem szabad hozni, az csak még több kárt okozna.

Forrás: itthon.ma

Hirdetés