Jobboldali Médiahírek

Hírexpress, hírblog – Hírek itthonról és a nagyvilágból Önnek!

HírekItthon

Rettenetesen beégtek Gyurcsányék álciviljei

Hirdetés

A nagy civilkedés vége a balos pártok érdekeinek kimondott szolgálata lett. Újabb totális kavarodás Gyurcsányéknál, újabb lemondott kaszting.

Vasárnap délután jött a hír 24.hu-n, annyira kemény és abszurd, hogy szó szerint vagyunk kénytelenek ideidézni:

Alig több mint egy héttel a kezdeményezés elindítása után felfüggeszti az államfő-jelölő civil kezdeményezését a Civil Államfő-jelölési Bizottság (CÁJB) – derül ki a szerkesztőségünknek vasárnap eljuttatott szűkszavú közleményükből. A kezdeményezés leállítását a fennálló politikai helyzet felismerésével és megértésével indokolják. „Bár változatlanul rendkívül fontosnak tartjuk a kormányváltást akaró állampolgárok véleményének megismerését és tiszteletben tartását, az államfői szimpátiaszavazás keltette esetleges figyelem-megosztással nem kívánjuk veszélyeztetni az ellenzék közös programjának, a közös lista állításának és a kampánynak a sikerét” – áll a közleményben.

Hirdetés

Mivel hozzánk hasonlóan valószínűleg olvasóink sem tudják, mi az a CÁJB, azaz a Civil Államfő-jelölési Bizottság, most röviden bemutatnánk őket. Az idézett cikk szerint „Magyar György elnök mellett a bizottság tagjai, Fleck Zoltán, Kaltenbach Jenő és Lattmann Tamás, Mérő László és Szepesházi Péter”. Nézzük, hogy kik is ezek a „civilek”:

– Magyar György, 2018-ban az MSZP és Gyurcsányék közös jelöltje a siófoki körzetben (csúnyán elbukott)

– Fleck Zoltán, balos jogszociológus, a végsőkig gyurcsányista Galamus nevű portál rendszereres szerzője volt. Szerinte „nagy valószínűséggel egy 22-es ellenzéki győzelem után ideiglenesen le kell mondanunk a jogállam tiszta érvényesüléséről. De ez soha nem volt másként rendszerváltáskor, nagy forradalmak után”.

Hirdetés

– Kaltenbach Jenő, Karácsony Gergely régi támogatója, Párbeszédes közgyűlési képviselő volt a fővárosban.

– Lattmann Tamás, egyes időkben állítólag, saját bevallása szerint az MSZP kormányfőjelölt-jelöltje.

– Mérő László. Róla már írtunk korábban, régi ballib megmondóember, igaz, legalább nem párttag.

Hirdetés

– Szepesházi Péter. A II. kerületben volt szoci támogatású képviselőjelölt 2019-ben, ebből is látszik, hogy „civil”.

Szóval a fenti gyurcsányisták úgy fogalmaznak, hogy „a civilek és a pártok konstruktív együttműködése – az őszi előválasztáshoz hasonlóan – komoly siker lehetőségét hordozza magában, emiatt lépnek most hátra, szem előtt tartva fő céljukat, a NER és a Fidesz leváltását.”

Ebből mintha az a következtetés adódna az egyszeri olvasó számára, hogy ezek szerint az újabb balos kasztingot már megrendezni sem érdemes. Irány a füstös szobákba, Feriék majd eldöntik a dolgokat. Hogy erre az álcivilkedő bohóckodásra akkor egyáltalán mi szükség volt, arra talán az érintettek sem tudják a választ.

Hirdetés

Forrás: Drót.info – fotó: Mandiner

Hirdetés