Jobboldali Médiahírek

Hírexpress, hírblog – Hírek itthonról és a nagyvilágból Önnek!

HírekVilág

A csecsen vezér Putyin kérésére már rég elfoglalta volna Ukrajnát..

Hirdetés

A Csecsen Köztársaság vezetője azt mondja, hogy „már régen” megszállta volna Ukrajnát, ha erre utasítást kap.

Ukrajnát annektálnia kellene Moszkvának, ha az ország elnöke, Volodimir Zelenszkij nem változtat az oroszellenes politikáján – jelentette ki vasárnap Ramzan Kadirov csecsen vezető.

Hirdetés

Kadirov év végi sajtótájékoztatóján kifejtette azt a véleményét, hogy az ukránok is orosz emberek.

“Mély meggyőződésem, hogy ha Zelenszkij és csapata így viselkedik, Ukrajnát az országunkhoz kell csatolni. Az ukránok a mi népünk. Ez a mi területünk. Ez az én véleményem” – mondta Kadirov, megjegyezve, hogy kész lett volna támadást vezetni “Ukrajna Csecsen Köztársasághoz való csatolására”, ha erre utasítást kapna.

“Ha engem bíztak volna meg vele, már régen megoldottam volna” – mondta, hangsúlyozva, hogy csupán személyes véleményét fejezte ki.

Hirdetés

Kadirov nyilatkozta akkor hangzott el, amikor az orosz-ukrán határon továbbra is nagy a feszültség. Az elmúlt hetekben a nyugati média azt állította, hogy a Kreml növeli csapatait a határon, és inváziót tervez Ukrajna ellen. Moszkva minden ilyen vádat tagadott, és a Kreml többször is kijelentette, hogy nem jelent fenyegetést egyetlen országra sem. Kadirov azonban teljesen más véleményen van, és azt szeretné, ha Oroszország katonailag oldaná meg a kérdést Ukrajnával.

A csecsen vezető szerint Vlagyimir Putyin orosz elnöknek el kell utasítania, hogy a külföld feltételeket diktáljon Moszkvának, mert “az állam és a nép biztonsága” a fontosabb, és a térség gyalogsága “abszolút kész arra, hogy minden probléma nélkül elinduljon és teljesítse a parancsokat”.

Múlt héten Alekszej Danyilov, az ukrán Nemzetbiztonsági és Védelmi Tanács titkára azt állította, hogy Oroszország 122 ezer katonát telepített a határtól 200 kilométeres körzetben, további 143 500-at pedig 400 kilométeres körzetben.

Hirdetés

Szombaton ismét felszólalva Danyilov azt is megjegyezte, hogy nincs jelentős kockázata egy közelgő inváziónak.

Forrás: Orosz Hírek

Hirdetés

Hirdetés