Jobboldali Médiahírek

Hírexpress, hírblog – Hírek itthonról és a nagyvilágból Önnek!

HírekItthon

Casting újratöltve! Az ellenzék ismét a miniszterelnök-jelölt keresés állapotában van

Hirdetés

A valóság nem egy összeesküvés következménye, hanem sok összeesküvés eredője. Az ellenzék jelenlegi állapota olyan, mintha az amerikai, a francia, a német és az orosz titkosszolgálat, na meg persze a Moszad, együttes, de nem összehangolt beavatkozását szenvedné el éppen. Az ellenzék mindig is több titkos erő műveleti területe volt, beleértve mindenféle kísérletező kedvű pszichiáter csoportok tevékenységét is, de minden szakértőt és elemzőt sikerül újra és újra meglepniük, nem csak ők nem tudják mi történik velük, azt még a szuperszámítógép sem Langley-ben.

Egyértelművé vált, amit mindenki sejtett már az elmúlt hetekben, hogy majd valakik megpróbálják megpuccsolni Márki-Zay Pétert. A 444 kezdte a műveletet, de az is látható, nincs mindenki beavatva a tervezett manőverekbe, a Telex, a 24.hu nem tudta vagy nem akarta szinkronban lekövetni az eseményeket. A politikusaik zavarodottan nyilatkozgattak, Márki-Zay akit lehetett leárulózott, Gyurcsányék taktikusan lapítottak. Miután Donáth Anna néhány körrel korábban, nyilván hatalmas realitásérzékkel megáldva, már ambicionálta a miniszterelnöki pozíciót, az ő nevét már gyorsan be is dobták, szintén valakik, az ellenzéki oldalról, hogy legyen ideje mindenkinek megrémülni a lehetőségtől.

Régi kommunista családból jelöljenek?

Hirdetés

Donáth Anna a fiatal Dobrev Klárának feleltethető meg, a Momentum megbízható kommunista, rákosista családból származó üdvöskéje vérségi alapon, és mint a pártjának az elnöke is, igényt tarthat a megszálló csapatokkal együtt bevonuló pufajkások vezetésére. Az ellenzék káderhiánya elképesztő mértékű, nemhiába fogalmazott úgy egy elkeseredett O1G fan, hogy az egyéni kerületekben egy csomó “független értelmiségi” indul, akiket a kormányzás során nehéz lesz kordában tartani. Miniszterelnök-jelöltből, ha lehet, még rosszabbul állnak. A bukottak újraélesztése egyenértékű lenne a vereség beismerésével, az előválasztás veszteseit nehéz lenne úgy eladni, hogy a fanatikus ellenzéki szavazók tulajdonképpen valamelyikükre gondoltak, csak másra szavaztak, mert megzavarta őket a sok lehetőség. Bajnai Gordont lezsírozott csodafegyverként Londonban és városházi irodákban tárolták az elmúlt években és lehet, hogy ő volt már eleve is az első számú tartalék. De a Városháza-gate őt is magával rántotta, a szónoki képességei meg, ha egyáltalán lehetséges, rosszabbak mint a mostani jelöltjüké. A képességei bizonyosan jobbak, de nem olyasmikben, amire a magyar népnek szüksége van, hanem amikre Brüsszelnek van szüksége Magyarországon. És máris Donáth Annánál vagyunk, hiszen Cseh Katalin is a lebukás állapotában van, pedig ő is szívesen lenne miniszterelnök, ha előtte nem kellene miniszterelnök-jelöltnek is lenni.

Valami stróman legyen?

Ez a bravúr eddig csak Gyurcsánynak sikerült, ő megúszta a jelöltséget. Tulajdonképpen most is valami hasonló a terv, csak a strómanok olyan ütemben használódnak el, hogy végül lassan az üzleti életben megszokott hajléktalanokra lesznek kénytelenek fanyalodni. K. Béla nyugdíjas drogdíler egy háromnapos kommunikációs tréning után (plusz fürdő és fodrász, és a Fletó egy régi öltönye) biztos kevesebb baromságot mondana, mint az MZP. Ez a strómanbiznisz amúgy is nagyban folyik az ellenzéknél, hiszen 106 egyéni jelölt közül legalább nyolcvan annak tekinthető, ugyanis nincs vagy minimális az esélye arra, hogy nyer, a listán viszont bizonyosan nem lesz rajta. A poén az, hogy ezt nekik nem mondák meg így előre, ezek az emberek nem tudják, hogy a pártvezetők és egyéb politikai túlélők strómanjai csupán, elvégezhetik a kampánymunkát, megnyomhatják a listát, de másból csinálnak képviselőt, nem magukból.

Hirdetés

Melyik titkosszolgálat jelölje?

Annak idején a szocialista párt is egy rettentően heterogén alakulat volt, sok oligarcha érdekkörét integrálta magába, de a mozgalmi hagyomány még garantálta, hogy amit lemeccseltek a nagyok, azt benyelje a párt és teljes erejével mögé is álljon. Ezt az összekapaszkodási hajlandóságot éppen Gyurcsány számolta fel, a szocialista párttal együtt, most pedig az ellenzék már a harmadik választáson vesződhet az egykori MSZP elszabadult platformjainak összeterelésével. Olyan embereket kellene egymás iránti lojalitásra bírni, akik sohasem csodálkoztak rá egymás társaságában Lendvai Ildikó decens szépségére vagy nem beszélgettek arról az egyik fiúszobában, hogy randira kellene hívni a Dobrev Klárát. Arról nem is beszélve, hogy a régi időkben mindenki ugyanannak a titkosszolgálatnak az ügynöke volt, ezek meg nem beszélték meg egymással, hogy ki kinek adta el magát és a választási győzelem után meg kinek akarja eladatni az ország vagyonát.

Szexipari múlt hátrány?

Hirdetés

A miniszterelnök-jelölt keresés egyébként nem rossz foglalatosság, az embernek megvan az az érzése, hogy valami fontosat csinál. Ez a buli abban is hasonlít a híres 2009-es castinghoz, hogy itt is a tuti bukáshoz keresnek balekot. Akkor, 2010-ben Bajnainak volt annyi realitásérzéke, hogy átadja a lehetőséget Mesterházi Attilának. Mesterházi nem csak a történelmi helyzet miatt volt reménytelen eset, hanem azért is, mert Horn Gyula után az MSZP mindhárom miniszterelnöke, nyilván egészen véletlenül, érdekes módon meggazdagott ember volt. Medgyessy, Gyurcsány és Bajnai is a kommunisták hatalomátmentésének eredményeként lett tehetős. Az ellenzéki holdingon kívül jelenleg forgalomban lévő nevek között is érdekes módon van milliárdos, Gattyán György. Már az sem lenne meglepő, ha január elején őt találnánk az ellenzéki lista élén, a nagy ellenzéki összefogás miniszterelnök-jelöltjeként. Gattyánnak pont annyi politikai érzéke van, mint az ellenzék vezetőinek Gyurcsányon kívül, és pont annyi személyes karizmája, mint Márki-Zay Péternek, viszont pénze rengeteg. Az mindig jól jön. Persze a Gattyán a Fidesz embere szerintük, de Márki-Zay is az lesz, ha nem akar majd lelépni gyorsan a színről. Ráadásul tényleg igaz, hogy Márki-Zay Péter roppant befolyásos politikus Európában, hiszen a magyar ellenzéket egyedül is képes volt két hónap alatt kicsinálni.

Forrás: Pesti Srácok

Hirdetés

Hirdetés