Jobboldali Médiahírek

Hírexpress, hírblog – Hírek itthonról és a nagyvilágból Önnek!

HírekItthon

Felolvasták Orbán Viktor megható levelét Oszter Sándor temetésén

Hirdetés

Eltemették Oszter Sándort a Farkasréti temetőben. A búcsúztatóján Bodrogi Gyula megható beszédet mondott, Orbán Viktor miniszterelnök pedig egy szívhez szóló levélben búcsúztatta.

Ma helyezték végső nyugalomra Oszter Sándort a Farkasréti temetőben. A Kossuth- és Jászai Mari-díjas színészt az egész ország gyászolja, váratlan halála mindenkit megrendített. Pályatársai, barátai búcsúztak tőle, még Orbán Viktor is küldött egy szívhez szóló levelet.

Fekete Péter kultúráért felelős államtitkár olvasta fel Orbán Viktor megható levelét, amiben megemlékezett Oszter színészi nagyságáról, akit barátjának tudhatott.

Hirdetés

– Sok színész vágyik egy olyan szerepre, amely végig kíséri az életét, és ami miatt már életében legenda lesz. Oszter Sándor számára ez volt Rózsa Sándor figurája, és habár sokunk számára ő mindörökké a betyárok királya marad, az elmúlt évtizedek során bebizonyította, hogy messze több annál. Aki akár csak egyszer is látta őt a színpadon, filmvásznon vagy a televízióban az tudja, hogy bármit el tudott játszani. A kisujjában volt a tragédia és a komédia, a vers és a próza, az ének és a tánc, ezért épp olyan hitelesen alakította a munkást és a hősszerelmest, mint Otellót, A 80 huszár Máté Péterét, vagy sok évvel később az Argó Tejesemberét. Hálásan emlékszünk arra, hogy bár hívták Hollywoodba, ő mégis ragaszkodott hazájához és az anyanyelvű játékhoz, ezért halálig a mi hősünk maradt, aki számos felejthetetlen színpadi alakítással és filmszereppel ajándékozott meg bennünket. Megrendüléssel értesültem arról, hogy Magyarország egyik legkarakteresebb színművésze, kedves barátom, Oszter Sándor eltávozott közülünk. Engedjék meg, hogy ez úton fejezzem ki őszinte együttérzésemet, és a következő nehéz időszakhoz sok erőt kívánjak önöknek. Részvéttel, Orbán Viktor, Magyarország miniszterelnöke – állt a miniszterelnök levelében.

Blikk nyomán

Hirdetés

Hirdetés