Jobboldali Médiahírek

Hírexpress, hírblog – Hírek itthonról és a nagyvilágból Önnek!

HírekItthon

Legalja: Jakab Péter elvenné a szavazati jogot a külhoni magyaroktól

Hirdetés

Úgy reformálná meg a határon túli magyarok szavazati jogát Jakab Péter, hogy a végén semmilyen érdemi lehetőségük ne maradjon a döntéshozatalban képviseltetni magukat. A Jobbik elnöke a Gyurcsány Ferenccel kötött szövetség jegyében mára odáig jutott, hogy a listán leadott szavazatok helyett mindössze szavazat nélküli szószólót javasol az anyaországtól elszakított magyarság számára – derült ki Jakab Péter az InfoRádiónak adott interjújából.

Az én álláspontom, a Jobbik álláspontja az, hogy a szavazati jogot meg kell reformálni – bújtatta eleinte ködös megfogalmazás mögé valódi céljait Jakab Péter, majd azzal folytatta:

Én azt szeretném, ha a határon túli magyarok nem a magyarországi pártok hangját erősítenék fel a magyar parlamentben, hanem a saját hangjukat. Tehát, mondjuk, egy székely a saját közösségéből küldjön egy szószólót a magyar parlamentbe, aki aztán véleményezheti a törvényjavaslatokat, elmondhatja, hogy egy adott törvény milyen hatást gyakorolhat a határon túl élő nemzettestvéreink életére.

Hirdetés

Ekkor azonban kibújt a szög a zsákból, hiszen a kérdező emlékeztette a pártelnököt, hogy a jelenlegi és az általa javasolt rendszer közötti leglényegesebb különbség, hogy az általa javasoltak szerint a külhoni magyarok képviselői elveszítenék szavazatukat az Országgyűlésben.

Forrás: infostart.hu – PS

Hirdetés

Hirdetés