Jobboldali Médiahírek

Hírexpress, hírblog – Hírek itthonról és a nagyvilágból Önnek!

HírekItthon

Márki-Zay a baloldalt zavarta össze – és valami nagyon nincs rendben a lelkében

Hirdetés

Ki érti ezt az embert? Annyit hibázik, mintha a Fidesz „beépített ügynöke” volna. Megszüntetné a rezsicsökkentést, eltörölné a minimálbért és a gyermekvédelmi törvényt; nap, mint nap sértegeti a választókat; és vasárnap esténkét rendre hülyét csinál magából. Végül felteszi az i-re a pontot azzal, hogy leleplezi önmagát: gőze sincs az ellenzéki népszavazási kezdeményezés részleteiről… Márki-Zay Péter két hónap leforgása alatt leamortizálta saját politikai karakterét. Bebizonyította, hogy bárminek is mutassa magát a színpadon, valójában ő egy, az ellenzéki mezőnyben is gyenge képességű, kontrollálhatatlan és arrogáns politikus. Tucatnyi hiba és kudarc után – érthető módon – a Soros-birodalom előretolt helyőrsége, a 444.hu blogoldal végül kiadta a kilövési engedélyt… Felkészül Dorbev Klára?

Nem megsértve a magyar fociedzők lelkivilágát, de Márki-Zay Péterről a vereséget követő klasszikus kispadi magyarázkodás juthat eszünkben: voltak lelkes fellángolások ugyan, de senki nem tartotta be az előzetes taktikát és ezen a szinten nem lehet ennyit hibázni.

Politika az emberek ellen

Hirdetés

Megszüntetné a minimálbért, eltörölné a rezsicsökkentést, és megsemmisítené a gyermekvédelmi törvényt – szembeszállva a lakosság közel 80 százalékának véleményével. Rendre ostobának nevezi azokat, akik támogatják a határvédelmet és a rezsicsökkentést. (Lásd Bohár Dániel riportját!)

Azt ígérte, hogy „jobboldaliakat” és „csalódott fideszeseket” is maga mellé tud állítani, majd brutális módon megsérti őket. A rezsicsökkentést támogató baloldaliakkal együtt. Kakaskodik Gyurcsány Ferenccel (vesztére…) és önjáró politikusként járja az országot, ahol mintha beakadna neki egy-két olyan téma, amivel elrémiszti azokat is, akik még ősszel őszinte kíváncsisággal figyelték. Majd tart egy katasztrofális sajtótájékoztatót, melyen kiröhögteti magát azzal, hogy gőze sincs arról, hogy pontosan mi áll az ellenzék népszavazási kezdeményezésében.

Mélyebb a válság, borzalmas a valóság

Hirdetés

Mondják, hogy ezek csupán kommunikációs hibák, de ez nem igaz, hisz ennél sokkal mélyebb a válság, borzalmasabb a valóság. Márki-Zay Péter ugyanis annyi ostobaságot hordott össze az elmúlt két hónapban, hogy most már nem lehet azzal mentegetni, hogy jó az irány, csak a kommunikáció rossz.

Mára kiderült, hogy az előzetes reményekkel szemben, Márki-Zay finoman szólva is megosztó karaktere végül nem a jobboldalt, hanem a baloldalt zavarta össze. Az ellenzéki összefogás egy olyan embert választott vezetővé Márki-Zay Péter személyében, aki alkalmatlan még jelöltnek is, aki nem érti a magyar embereket és gyűlöli a másként gondolkodókat. Együttműködésre képtelen, antipatikus, arrogáns és gőgös – ami, így egybegyúrva szükségképpen ostobasághoz vezet.

Márki-Zay minden második megszólalása (és mivel szereti a mikrofont, így elég gyakorta) arra utal, hogy vagy politikai értelemben analfabéta, vagy „elfáradt” és beakadt neki valami az agyában (volt már rá példa, hogy fáradságra hivatkozva követte meg Dobrev Klárát). De az is lehet, hogy egy olyan messiástudattal „megáldott” emberről van szó, akiről első blikkre nem jön le, hogy valami nincs rendben a lelkében.

Hirdetés

Így vagy úgy legyen, de egyértelmű, hogy Gyurcsány Ferencék (és jól láthatóan Donáth Annáék is) észrevették ezt. És színpadias mozdulatokkal hátrébb léptek – nehogy az ő felelősségük legyen a szükségszerű bukás. Az ellenzéki oldal vezetőinek egy része már nem kíván részt venni a Márki-Zay Péter által vezetett flúgos futamon, inkább kivár, vagy B tervet gyárt.

Az a bizonyos katasztrofális sajtótájékoztató

Hirdetés

Először is teljesen érthetetlen, hogy miért akkor szervez Márki-Zay Péter sajtótájékoztatót, mikor a parlamentben az országgyűlés arról az adócsökkentésről szavaz, ami a minimálbér emeléshez szükséges. Ha bojkottálják a parlamenti ülést, akkor mondják azt, mondják ki. Mert így az üzenet a következőképpen szól.

Miközben a Fidesz–KDNP adócsökkentésről és a minimálbér emeléséről szavaz a parlamentben, addig az ellenzék performanszt tart a parlamenten kívül. Azaz a baloldal – követve Márki-Zay pusztító szavait – nem támogatja a minimálbér 200 ezer forintra emelését.

Másrészről pedig, még éppen hogy csak megszáradt a Kúria pecsétje, de még nem készült el az aláírást gyűjtő ív (nincs még kinyomtatva!), de már sajtótájékoztatón felsorakozik az egész ellenzék „színe-java”. Ember nincs, aki látott már olyan aláírásgyűjtés elkezdéséről szóló sajtótájékoztatót, ahol nincs ott az a „papír”, amit a kamerák kereszttüzében aláírnak a vezető politikusok. (Azóta meglett.)

De Márki-Zay Péter és stábja még erre a hibára is képes volt!

Hirdetés

Elszakadva a valóságtól

Ami pedig a tartalmat illeti, nos, „méltó” a formához. Márki-Zay Péter ugyanis a népszavazás második kérdéséről azt mondta, hogy annak célja, hogy az álláskeresési támogatás folyósításának időtartama 30-ról 90 napra emelkedjen. Csakhogy jelenleg éppen ennyi, 90 nap. Úgy látszik Márki-Zay szerencsés ember, hisz sem ő, sem ismerősei nem voltak az utóbbi időben munkanélküliek. Egyébként is történelmi mélységekben van a munkanélküliség és csúcson a foglalkoztatás, tehát nem olyan nagy csoda ez.

A miniszterelnök-jelöltet végül Simon András kommunikációs főnöknek kellett kijavítani, de ő is belebakizott, őt végül a többi ellenzéki politikus javította ki, ugyanis az ellenzéki népszavazás célja, hogy a mostani 90 napos álláskeresési járadék időtartama 270 napra, azaz kilenc hónapra nőjön.

Simon András, aki elvileg azért érkezett az ATV-től, hogy segítse Márki-Zay kommunikációját! Igen, az a Simon András, akitől már az ATV is jó rég meg akart szabadulni… És igen, ő az a műsorvezető, aki többek közt a CSATT című vitaműsort és legutóbb a miniszterelnök-jelölt-jelölti vitát is saját bevallása szerint független–objektív módon vezette le. Most első szóra politikai szolgának szegődött…

A 444. hu Soros-blog kiadta a kilövési engedélyt

A Soros-birodalom előretolt helyőrsége, azaz a 444.hu blogoldal nyilvánosságra hozott egy megdöbbentő, a baloldali összefogás számára belső használatra készült közvélemény-kutatást és annak néhány lényeges megállapítását. Egyelőre nem látni tisztán, hogy ki rendelte meg és kinek, milyen célból és kitől… És az sem, hogy ki állta a cechet. Habár csöpögnek az infók: legutóbb Schmuck Erzsébet ismerte el, hogy az „ellenzéki kampánystáb” a megrendelő…

Hallani fogunk még bizonyára részleteket!

A lényeges része ennek a kutatásnak az, hogy belső használatra készült, azaz őszinte (nem amolyan Pulai András-féle), és a kutatási eredmények azt mutatják, hogy a Fidesz–KDNP utcahosszal (46%) vezet, a baloldal pedig Márki-Zay politikai öngóljai miatt, illetve az ellenzéki pártok nagy csendje miatt egyre mélyebbre zuhan (32%). A “Hetek óta vitatkoznak a kampány színein, miközben a Fidesz egyre csak erősödik” című cikk megállapításai pedig kíméletlenül beleszállnak az ellenzékbe.

A megjelent „elemzés” fel is kavarta az állóvizet.

Tulajdonképpen, mivel most már Márki-Zay Péter felelős mindenért, amit Gyurcsány is többször hangsúlyozott, így a 444.hu támadása értelmezhető kilövési engedélynek.

Mindenesetre a baloldali sajtó már meg akar szabadulni Márki-Zay Pétertől, és innen már csak egy lépés, hogy a pártok is így gondolkodjanak.

Felkészül Dobrev?

Rövid az idő váltani – ezt mondatja a politikai racionalitás. De ugyanez a politikai racionalitás azt is mondja, hogy van az a pont, ahonnan már nem érdemes tovább együttműködni. Van az a mélység, ahol el kell gondolkodni azon, hogy megéri-e fenntartani ezt a helyzetet. Márki-Zay Péter mélyrepülése ugyanis magával rántotta a tátott szájjal sült galambra váró ellenzéki pártokat is. Ezt mutatja a 444.hu által kiszivárogtatott kutatási eredmény.

Két dolgon érdemes most kívülálló kíváncsiskodóként elgondolkodnunk. Vajon ki adta oda a 444.hu-nak ezt az anyagot? Mert aki ebben ludas volt, az biztosan a változtatni akar és valószínűleg van is forgatókönyve és jelöltje is. (A sorosista propagandista „újságírók” ezt nem fogják elárulni.)

Másodszor pedig, abból kiindulva, hogy mégis csak egy Soros-média hozakodott elő ezzel az üggyel, már-már kiadva ezzel a kilövési parancsot, felmerül a kérdés, hogy a nemzetközi baloldal (benne a Soros-birodalommal) miért dobott egy ekkora követ a tóba? Meggondolták Márki-Zay Péterrel kapcsolatban magukat?

A politikai racionalitás azt mondatja, hogy ilyen közel a választásokhoz ne változtasson az ellenzék… de az ellenzéki oldalon már régóta nincs racionalitás. Ha pedig Márki-Zay Pétertől megválnak, akkor értelemszerűen a miniszterelnök-jelölt-jelölti verseny második helyezettje léphet előre.

Őt pedig Dobrev Klárának hívják.

Forrás: Pesti Srácok

Hirdetés