Jobboldali Médiahírek

Hírexpress, hírblog – Hírek itthonról és a nagyvilágból Önnek!

HírekItthon

Szijjártó Péter átvette a “Barátságért” kitüntetést Szergej Lavrov orosz külügyminisztertől

Hirdetés

A magyar-orosz kapcsolatok ápolása hazánk számára potenciális kérdés. Szijjártó Péter külügyminiszter 2014-es kinevezése óta óriási munkát fektetett be ezeknek a kapcsolatoknak a fejlesztésébe. Ennek elismeréseként vehette át Szergej Lavrov orosz külügyminisztertől a “Barátságért” kitüntetést, melyről közösségi oldalán számolt be.

„Átvettem Szergej Lavrov barátomtól, kollégámtól a “Barátságért” kitüntetést, amit a kétoldalú kapcsolatok fejlesztése terén elért eredmények okán ítélt oda Oroszország elnöke.

Büszke vagyok rá, hogy az elmúlt évek rendkívül kedvezőtlen globális és regionális folyamatai ellenére – szövetségesi kötelezettségeink tiszteletben tartásával párhuzamosan – fenn tudtuk tartani a nemzeti érdekeinknek megfelelő, kölcsönös bizalmon alapuló együttműködésünket Moszkvával.

Hirdetés

Ha nem tettünk volna erőfeszítéseket ezért, ha nem vállaltuk volna fel a nemzeti érdekre alapuló külpolitikát az elmúlt években, akkor ma kevésbé sikeresen tudtuk volna felvenni a küzdelmet a világjárvánnyal és az európai energiaválsággal szemben: a Szputnyik oltóanyagokkal tudtuk tavasszal felgyorsítani az oltási kampányt, a szeptember végén megkötött gázvásárlási megállapodás pedig garantálja hazánk energiabiztonságát.

Mi nyílt és őszinte külpolitikát folytatunk: ugyanazt csináljuk, mint amit mondunk. Ellentétben azokkal a barátainkkal, akik a verbális kritikákkal párhuzamosan csinálnak hatalmas üzleteket Oroszországgal, Oroszországban” -írta közösségi oldalán Szijjártó Péter.


NIF nyomán

Hirdetés
Hirdetés