Ukrajnában hadkötelessé válnak a nők

Hirdetés

A hadügyi tárca rendelete értelmében Ukrajnában katonai nyilvántartásba veszik a civil foglalkozásokat űző nőket, áll az ua-reporter hírében.

A hadügy által közzétett információ szerint a rendelet több millió lányra és asszonyra vonatkozik, akik eddig polgárinak tartott munkakörökben, szakmákban dolgoztak. Mostantól viszont hadkötelessé válnak a 18 és 60 év közöttiek, akik egészségileg is megfelelnek a katonai feladatok ellátására.

Ráadásul nem csupán az olyan szakmában dolgozókról van szó, amelyek a hadsereg számára is alkalmazhatók, mint például a távközlésben, a medicinában, a nyomdaiparban alkalmazottaké, hanem hadkötelessé válnak a könyvelők, a titkárnők, az újságírók, de még az állatorvosok is.

Az információ szerint a hadkiegészítők a munkahelyeken kezdik majd el a gyengébb nem toborzását. A művelet konkrét végrehajtásának mikéntjét már a közeli napokban ígérik kidolgozni.

Hirdetés

A portál epésen megjegyzi, hogy Zelenszkij ígéretéhez híven Ukrajnában mindenkiből katonát faragnak, mindenkit mozgósítani fognak. Így válik teljessé Ukrajnában a nemek közötti egyenjogúság.

Forrás: KárpátHír Kiemelet kép: Reuters

Hirdetés

Hirdetés