Jobboldali Médiahírek

Hírexpress, hírblog – Hírek itthonról és a nagyvilágból Önnek!

HírekItthonPublicisztika

Bemutatjuk az Ördög ügyvédje öt legnagyobb kamuját

Hirdetés

Számos bizonyítékot és dokumentumot ígért már az Ördög ügyvédje-blog, ezekkel azonban mindmáig adós maradt. Így hát cikkünkben összegyűjtöttük a blog öt legnagyobb kamuját. 

A Borkai Zsoltról készült pornóképek árnyékában ma már talán kevéssé emlékszünk rá, de az Ördög ügyvédje névre elkeresztelt blog kezdetben az ígérte, hogy hihetetlen korrupciós ügyekről rántja le a leplet. Aztán a lepel legfeljebb az örömlányokról lett lerántva, meg arról, hogy Fekete Pákóra bulizni végtelenül kiábrándító. Meg szomorú. Viszont a nagy durranás, a korrupciós ügyek feltárása és bizonyítása mindmáig várat magára. Ezért hát összegyűjtöttük az Ördög ügyvédjének öt legnagyobb kamuját.

1. Már az Ördög ügyvédjének karaktere is hazugság

Hirdetés

A pornófelvételek nyilvánosságra hozatalára kifuttatott történetben a – blog mögött álló – szerző azt állította magáról, hogy aktív közreműködője és segítője volt Borkaiék állítólagos korrupciós ügyeinek. Sőt, az egyik ördögi sztoriban a mesélő még azt is kitalálta, hogy a Borkai-család forró almáspitével várta vasárnaponként. A valóság persze az, hogy az Ördög ügyvédjének karakterét a képzelet szülte. Még a szelídebb ellenzéki olvasat szerint is több szereplőből lett összegyúrva az Ördög ügyvédje. Miközben jobboldalról a Mandiner kimutatta, hogy különös azonosságok fedezhetők fel az Ördög ügyvédje és Czeglédy Csaba nyelvi eszközkészletében. Majd ezt követően – az ügyészség tájékoztatása szerint – Czeglédy bankkártyájával hirdettek is Az ördög ügyvédje Facebook-oldalon. Ráadásul az ügy másodrendű vádlottja, H. Csaba ezer szállal kötődik Czeglédyhez – ezen a videón Gyurcsány ügyvédje például köszönetet mond és öt év „nyugalmat” ígér H. Csaba romakörének.

2. Soha be nem bizonyított drogfogyasztás

Az Ördög ügyvédjének visszatérő vádja volt, hogy Borkaiék a jachtozás során drogot is fogyasztottak („Borkainak a lazításhoz mindig drog is kellett”, „Borkai három prostit rendelt, fejenként másfél millió forintba kerültek, plusz a szokásos kokaint”, „töméntelen mennyiségű pia, kokózás a vécében” stb.). Ennek ellenére a sajtóban megjelent fényképek egyikén sem tűnt fel az oly’ sokat emlegetett kokain. Pedig az Ördög ügyvédje még azt is megüzente Borkainak, hogy nyilvánosságra hozza, „ahogy szívod a kokaint”. Ámde ilyen felvételt természetesen sohasem mutatott be a blog.

Hirdetés

3. Hiányzó dokumentumok

Az Ördög ügyvédje nemcsak a drogfogyasztásra nem hozott semmiféle bizonyítékot, hanem a belengetett korrupciós szálra sem. „Rákosfalvy kolléga meg talán nyugton marad, mert most már talán pontosan tudja, hogy az összes adattal jól dokumentáltan rendelkezem” – ciripelte hőscincér módjára a blog szerzője. Csakhogy azon túlmenően, hogy visszamondta a HVG által már 2012-ben feltárt földeladásos történetet, az Ördög ügyvédje a valóságban nem hozott nyilvánosságra semmiféle új információt vagy dokumentumot. Azaz ez is éppen olyan méretes kamunak bizonyult, mint a kokain örökös felemlegetése.

4. Felkészül Rogán Antal

Hirdetés

2019. október 12-én a blogra kikerült egy Rogán Antalt ábrázoló karikatúra, és hozzá a felirat: „felkészül”. Az üzenet tehát világos volt, és egyértelmű. Borkai Zsolt után Rogán lesz az Ördög ügyvédjének következő célpontja. Ámde a felkészülés ideje meglehetősen hosszúra nyúlik, hiszen az azóta eltelt több mint két évben Rogán neve még csak szóba sem került a blogon, nemhogy bármiféle leleplezés történt volna.

5. Elmarad: Dézsi Csaba András lebuktatása

Ugye emlékszünk még az Ördög ügyvédjének – messziről bűzlő – eredettörténetére, amely úgy szólt, hogy részese volt Borkaiék állítólagos korrupciós ügyeinek, majd elege lett, ezért inkább kiborította a bili tartalmát? Csak mert ha igen, akkor máris jobb memóriával rendelkezünk, mint a blog szerzője, aki Borkai lemondását követően az időközi választás kampányában rávetette magát a Fidesz következő polgármester-jelöltjére, Dézsi Csaba Andrásra is. Aki közismerten nem ápolt jó viszonyt Borkaiékkal. Ennek ellenére az Ördög ügyvédje vele szemben is támadásba lendült – éppen úgy, és azzal a logikával, mint egy ellenzéki szereplő. „Ha még Dézsi alapítványáról is megírom a részleteket, nem hogy polgármester nem lesz belőle, de műteni sem fog többet, mert azt a börtönben nem lehet” – szólt az újabb, ismételten beváltatlan fenyegetés. Merthogy a blog – a kokainhoz és Rogánhoz hasonlóan – természetesen ezúttal sem állt elő semmiféle bizonyítékkal.

Hirdetés

Összefoglalva tehát Czegléd az Ördög ügyvédje éppen az, aminek látszik: egy üresen fenyegető, a bennfentesség látszatát keltő blog, amelynek ellenzéki szempontból egyetlen haszna van. Mégpedig hogy nyilvánosságra hozza azokat a rázós, a magánélet szennyesében turkáló képsorokat, melyeket egyetlen balliberális hírportál sem venne a nevére.

Forrás: Drót.info

Hirdetés

Hirdetés