Jobboldali Médiahírek

Hírexpress, hírblog – Hírek itthonról és a nagyvilágból Önnek!

HírekItthon

A kapitány ezt is elintézte – Hirtelen a háromszorosára emelkedett a baloldal népszavazási aláírásainak száma

Hirdetés

Csaknem két hónapig még csak megközelíteni sem volt képes a baloldal a népszavazásukhoz szükséges kétszázezer aláírást, a napokban pedig a hideg téli időjárás miatt el is kezdték felszámolni a standjaikat, csütörtökre azonban megtörtént a csoda, sőt, maga a C.S.O.D.A. A kapitány maga jelentette be, hogy a még hibádzó mennyiség bő hatszorosa, több mint háromszázezer szignó esett be valahonnan, ezzel megvan a négyszázhetvenezer (!) aláírás. Ha ez valamilyen okból igaz is lenne, az ellenzék akkor is elbukta, hogy népszavazásukat az országgyűlési választással egy időben írják ki az illetékesek, a határidőből ugyanis már kifutottak. A kapitány nem tud Gelgővel tartani a pénteki leadásra, de lélekben vele lesz – ígérte harcostársának a kapitány. Még csak január derekán járunk, de már megvan az idei esztendő legordasabb politikai kamuja, ugyanakkor ne kényelmesedjünk el, ugyanis ezek ugyanígy fognak bármit behazudni áprilisig, a voksolás napján, és majd azután is!

Csütörtöki Facebook-bejegyzésében jelentette be Márki-Zay Péter, hogy négyszázhetvenezer aláírást gyűjtöttek össze a a Fudan Egyetem magyarországi elgáncsolására,  és az álláskeresési járadékra vonatkozó népszavazási kezdeményezésükhöz. A kapitány ehhez egy kis színjátékot is kreált, amiből a gyanútlan hírfogyasztó azt a következtetést vonhatta le, hogy a kapitány elsőként Karácsony Gergelyt hívta fel az örömhírrel. A személyes, bizalmas közlés csatornájául a Facebook-ot választotta, attól nyilván még intimebb a kis titkuk. A kapitány azt nem részletezte, hogy mégis, hogy a búbánatba’ esett be hozzájuk több mint háromszázezer aláírás azok után, hogy csaknem két hónapnyi kínlódással sem tudták még csak megközelíteni sem a kétszázezres limitet, sőt, az első vonalban lévő baloldali politikusok látták be sorra nyilvánosan, hogy a kezdeményezésük bizony nem érdekli az emberek többségét.

Egy hete még a saját bevallása szerint is legfeljebb százhetvenezer aláírásnál tartott a baloldal, majd jött a beletörődés, és lám, eljött a csoda is, a teljes érdektelenség befújt még valahonnan háromszázezer szignót. Karácsonyék pénteken reggel adják le azokat, a kapitány nem tud ott lenni, mivel megfertőződött a koronavírussal, ezért karanténban van. Az ívek vizsgálatára/hitelesítésére hatvan napja van a Nemzeti Választási Irodának, és a köztársasági elnök is van ideje mérlegelni a népszavazás kiírását. A szabály szerint a kiírás és a szavazás között legalább ötven napnak kell eltelnie, így még a legnagyobb jóindulattal sem eshet egybe a baloldal népszavazása az országgyűlési választással. A kormánypártok által kezdeményezett, a gyermekvédelemről szóló népszavazás viszont egybeesik, arról április 3-án szavazhatunk.

Hirdetés

Forrás: Pesti Srácok

Hirdetés