Jobboldali Médiahírek

Hírexpress, hírblog – Hírek itthonról és a nagyvilágból Önnek!

HírekItthon

A műbőrkabátos proli-báró most az ATV-ben fenyegetőzött

Hirdetés

A hét elején Jakab Pétert, a Jobbikot végleg Ballikká züllesztő, a párt támogatottságát pedig tíz százalék alá felező politikust látta vendégül Rónai Egon az ATV Egyenes beszéd című műsorában. Amiket a „sötétben tartott, parizerrel és krumplival etetett” pártelnök mondott, az minden volt, csak nem „egyenes beszéd”, de legalább – Gyurcsány Ferenc és Márki-Zay Péter jó tanítványaként – a tízperces beszélgetés során egyszer kiszólt a nézőkhöz és megfenyegette őket.

A diskurzus azzal kezdődött, hogy a műsorvezető és vendége megosztották a nézőkkel, hogy Jakab Péter sorra nyeri a pereket azokkal szemben, akik megpróbálják őt „bemocskolni”. A Jobbik bölcs vezére azonban itt nem állt meg, hanem minden bátorságát összeszedve, szigorú arccal belemondta a baráti tv kamerájába:

Akkor, amikor egy újságíró bekopogtatott a feleségemhez, akkor azért bennem is felment a pumpa, hogy azért van egy határ, amit illik nem átlépni. Üzenem mindenkinek, hogy ne is lépjék át ezt a határt!

Hirdetés

Rónai Egon, érezve a helyzet kínosságát, át is tért Jakab és Márki-Zay Péter viszonyára. A néhai jobboldali politikus elmondta, hogy jó a viszonyuk, és a hódmezővásárhelyi polgármester vezeti az ellenzéket. Na igen, annyira jó, hogy pár hete még konkrétan lehülyézte a miskolci száraztésztás ember a hódmezővásárhelyi üstököst. És micsoda erős vezető is az, aki saját magáról megmondja, hogy bármikor leváltható egy elvtársa – ti. Gyurcsány Ferenc – által. Ebben egyébként semmi nóvum nincs, a „kapitánynak” nincs pártja, a parlamentben – ha be is jut – egyedül lesz, ezzel szemben minden mérés szerint a Demokratikus Koalíció büszkélkedhet majd a legnagyobb baloldali frakcióval az Országgyűlésben, amelynek az elnöke nem más, mint az ellenzéki valódi vezére, a nemzet szemkilövetője.

Jakab elmondta, hogy a választók hamarabb belátták, mint ők, hogy összefogásra van szükség, és csak így győzhetnek. Nos, a pártelnök itt sem mondott igazat. Már egy 2013. január 23-i tárgyaláson arról egyeztettek a DK, az Együtt 2014 Választói Mozgalom, az MSZP, a Magyarországi Szociáldemokrata Párt, a Szabad Emberek Magyarországért – Liberális Párt és a Szövetségben, Együtt Magyarországért Párt képviselői, hogy össze kell fogniuk. Csak épp a hatalomvágy és az egyéni érdekek előtérbe helyezése ezt az egész elvtelen összefogást nyolc évvel kitolta, így a XXI. századi Molotov–Ribbentrop-paktum csak 2021-ben köttetett meg. Azóta azonban – Jakab szerint – remekül működik az összefogás. Kár, hogy az élet mást mutat. Vagyis, inkább szerencse.

A műsorvezető, a televízió elé szegezve a Jobbik megmaradt szavazóit, feltette a kérdést, hogy tud-e mondani Jakab Péter olyan döntést vagy megállapodást a közös ellenzék térfelén, ami kifejezetten a néhai szélsőjobboldali párt javaslatára lett olyan, amilyen. Jakab az euró bevezetését hozta példának. Elmondása szerint a legtöbben a baloldalon a közös valuta bevezetésében látják a gazdasági stabilitás kulcsát, míg a Jobbik álláspontja az, hogy épp a gazdasági stabilitás fogja megteremteni az euró bevezetésének a lehetőségét. Végül, Márki-Zay Péterrel egy ötéves határidőben állapodtak meg a valutaváltást illetően. Ötéves tervekkel operálnak ők is, mint a régi elvtársak, nincs itt semmi nóvum, semmi látnivaló, ezek ugyanazok, nincs két baloldal! Habár nem ugyanakkor, de minden párt az összellenzék padsoraiból bevezetné az eurót. Ha a pénzmonopóliumot kiadnánk a kezünkből, a monetáris függetlenségünk, és ezáltal a szuverenitásunk kerülne veszélybe. Nem véletlen, hogy a V4-országok közül csak egy, Szlovákia merte ezt meglépni.

Hirdetés

Jakab Péter elárulta, hogy sem a melegházasságot, sem az azonos neműek általi örökbefogadást nem tudja támogatni. Úgy tűnik, bizonyos témák még ütközéspontot jelentenek a Jobbik és a normalitás halmaza között (a párt képviselői egyébként a gyermekvédelmi törvényt is megszavazták). Rónai Egon persze, ahogy azt egy ATV-s műsorvezetőtől el is várják, belekötött a politikus érveibe, és hozta az egy pont nulla mantrát, miszerint:

Nem jobb egy gyereknek egy párnál élnie, mint a gyermekotthonban?

A kérdés az, mit fog szólni ehhez az ellenzék kirakat- és valódi kapitánya, valamint az a baloldali konglomerátum, amelynek a tagjai mind-mind LMBTQ-aktivista, szélsőliberális mikropártok. Jakab azt is elmondta, hogy a melegházasság és örökbefogadás témakörében nem sikerült konszenzusra jutniuk a többi párttal. Sebaj, a Szemlőhegy utcából majd kiküldik az ukázt.

Hirdetés

A beszélgetés végén Jakab elbüszkélkedett vele, hogy 29 választókerületben lesz jobbikos kihívója a kormánypártok jelöltjének (óriási eredmény, magyarán a baloldali szavazók negyede voksolt rájuk). Szerinte megnyerhetik a körzeteket, mert ott van „az összefogás ereje, a lábuk ereje, mert vannak aktivistáik, és hisznek abban, amit tesznek”. Végül azzal magyarázta az előválasztáson elszenvedett csúfos vereségét (az ellenzéki választópolgároknak is csak a 14 százaléka szavazott rá), hogy a kistelepüléseken sokszor sátor sem volt, ahol szavazhattak volna az emberek.

Forrás: Pesti Srácok

Hirdetés

Hirdetés