Jobboldali Médiahírek

Hírexpress, hírblog – Hírek itthonról és a nagyvilágból Önnek!

HírekItthon

A „naprakész” ukránok szerint Maléter Pál a magyar honvédelmi miniszter

Hirdetés

Mint ismeretes, Maléter Pál az 1956-os Nagy Imre-kormány idején volt Magyarország honvédelmi minisztere, ám ez a tény valamilyen furcsa kódolás révén megzavarhatta az ukrán médiát és a 2020-as év legjobb új agytrösztjének kikiáltott ADASTRA elemzőközpont Kelet-Európa- és Balkán-szakértőjét. A 24 Kanal (24-es csatorna) ukrán médiavállalat hírportáljának – melyet az ország legolvasottabbjai között tartanak nyilván – orosz kiadásában megjelent exkluzív interjúban ugyanis olyan bizarr párbeszéd olvasható, ami szerint nem Benkő Tibor, hanem az ’56-os forradalom egyik mártírhalált halt alakja, Maléter Pál Magyarország jelenlegi honvédelmi minisztere, irta meg a magyarnemzet.hu.

Az interjú Magyarországgal foglalkozó részéhez érve az újságíró kitér az Olekszij Reznyikov ukrán védelmi miniszter és a magyar honvédelmi miniszter között nemrégiben lezajlott budapesti tárgyalásra is.

Hirdetés

Az ennek kapcsán feltett kérdés azonban szürreális, ugyanis Benkő Tibor magyar honvédelmi miniszter neve helyett Maléter Pálé került bele – írja a lap.

Beszéljen bővebben a küszöbön álló magyar–ukrán katonai manőverekről, amelyekkel kapcsolatban Reznyikov úr Maléter Pál honvédelmi miniszterrel nemrég egyeztetett.

Ami még meglepőbb, hogy a brutális tévedés a „független” ukrán agytröszt, az ADASTRA elemzőközpont Kelet-Európa-szakértőjének sem tűnt fel, aki válaszában részletesen kifejtette, amit a témában fontosnak tartott (például Magyarországot egy, a kicsapást éppen csak megúszó diákhoz hasonlította). A cikk szerzője, Bohdan Bodnaruk egyébként – névjegye szerint – politológus, a nemzetközi kapcsolatok elemzője – olvasható a lapban.

Hirdetés

Az interjú január 4-én jelent meg, abban egyelőre nem javították Maléter Pál nevét Benkő Tiboréra.

Forrás: PS, MNO

Hirdetés

Hirdetés